Μόρια : Διαμαρτυρία προσφύγων – Χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον χειμώνα
Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα φαίνεται πως δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης 200 πρόσφυγες στη Μόρια, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.
Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα φαίνεται πως δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.
Φτάνει για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ και για κάποιους ακόμα απ’ έξω. Αλλά για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση δεν προβλέπεται.
Χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο χειμώνα
Στα εφτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα.
Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας εξηγεί στο «Ν» ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.
Δυνάμεις της Αστυνομίας διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με τους αιτούντες άσυλο το άνοιγμα του δρόμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
- «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές» – Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη μετά τις αντιφάσεις του Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ξάνθη: Θρίλερ με νεκρό βρέφος – Συνελήφθη η μητέρα του
- Η Βαλένθια θα διεκδικήσει μόνιμη άδεια στη Euroleague
- Χανταϊός: Η Αυστραλία επαναπατρίζει πολίτες της με αεροσκάφος από το Hondius – Νοσεί και Αμερικανός επιβάτης
- Χανταϊός: Ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει τις 45 ημέρες – Τι λένε Βασιλακόπουλος και Μαγιορκίνης
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
- Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Τι ισχύει με το μέλλον του Αντετοκούνμπο – Τα «θέλω» των Μπακς σε πιθανό trade
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442