Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελετίδης : Η Πάτρα είναι περήφανη - Παλικάρι ο Θάνος Μικρούτσικος

Πελετίδης : Η Πάτρα είναι περήφανη – Παλικάρι ο Θάνος Μικρούτσικος

«Η Πάτρα έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής, που με το έργο του γέμιζε και θα συνεχίσει να γεμίζει την καρδιά και το μυαλό του ελληνικού λαού» αναφέρει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας αποφάσισε να δώσει το όνομα Θάνος Μικρούτσικος στον προς κατασκευή συνεδριακό χώρο "εργοστάσιο τέχνης"

«Η Πάτρα έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, έναν ακούραστο εργάτη της μουσικής, που με το έργο του γέμιζε και θα συνεχίσει να γεμίζει την καρδιά και το μυαλό του ελληνικού λαού», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του για το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

Όπως προσθέτει ο δήμαρχος Πατρέων, «ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ένας ολοκληρωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος, που αγάπησε την ζωή, μας δίδαξε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αρρώστια με θάρρος και παλικαριά», και συνεχίζει: «Πορεύτηκε με τα σωστά και τα λάθη, όσες φορές έπεσε, σηκώθηκε και ανέβηκε, όπως ο ίδιος έλεγε».

«Η Πάτρα», σημειώνει ο Κώστας Πελετίδης, «είναι περήφανη που γέννησε ένα παλικάρι όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και εμείς θα τον θυμόμαστε και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί του, στους αγώνες της ζωής».

«Οι δικοί του άνθρωποι», επισημαίνει ο δήμαρχος, «ας έχουν για βάλσαμο στην πληγή τους, πως ο αγαπημένος τους θα συντροφεύει για πάντα, όλους όσοι πολύ αγάπησαν τη ζωή».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ:Η Πάτρα έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, έναν ακούραστο…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Πελετίδης – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων στιςΣάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019

«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που συνεδρίασε σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2019 εκτάκτως, μετά την αναγγελία της θλιβερής είδησης απώλειας του Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε τα εξής:

Εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

Να τιμήσει το άξιο τέκνο, που γεννήθηκε, ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα, δημιούργησε στην πόλη μας και που με το έργο του εμψύχωσε τους ανθρώπους, μας έφερε σε επαφή με την μουσική και τους στίχους που δίνουν νόημα στην ζωή.

Να δώσει το όνομά του στο προς κατασκευή συνεδριακό χώρο του «εργοστασίου τέχνης» και να ονομαστεί «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ». Η πρώτη συναυλία που θα γίνει θα είναι αφιερωμένη στο έργο του.

Οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2020 (δημιούργημά του) να έχουν στο πρόγραμμά τους, έργα του.

Να ανταποκριθούμε στην σκέψη του, αντί για δώρα φέτος τις γιορτές, να δώσουμε αίμα και να οργανώσουμε αιμοδοσία στην πόλη μας, από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2020, προς τιμήν του.

Να παρευρεθούμε στην πολιτική κηδεία του την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποχαιρετά τον αγαπημένο μας Θάνο Μικρούτσικο με τους παρακάτω στίχους του Νίκου Καββαδία, που τόσο αγάπησε:

Μια βάρκα θέλω ποταμέ, να ρίξω από χαρτόνι,

Όπως αυτές που παίζουνε στις όχθες μαθητές.

Σκοτώνει, πες μου, ο χωρισμός; -Ματώνει δεν σκοτώνει.

Ποιος είπε φούντο; Ψέματα. Δεν φτάσαμε ποτές.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ – «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ»Το…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Πελετίδης – Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων στιςΚυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024