Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 90-80 : Άντεξε για ένα ημίχρονο

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 90-80 : Άντεξε για ένα ημίχρονο

Οι Ερυθρόλευκοι παρά το 40-39 του πρώτου ημίχρονου, ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη στο τέλος. Επεσε στο 6-10 η ομάδα του Πειραιά, κλείνοντας με ήττα το 2019.

Τόσο μπορούσε, τόσο πάλεψε. Μην ξεχνάμε ότι βρέθηκε στην Βαρκελώνη χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη φέτος, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντέξει παραπάνω από 20 λεπτά στο Παλάου Μπλαουγκράνα, η Μπαρτσελόνα πέτυχε 29 πόντους στην τρίτη περίοδο και το ματς έληξε με 90-80 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τους γηπεδούχους, η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής στην Βαρκελώνη  και η ομάδα του Κεμζούρα έφτασε στο 6-10 στην βαθμολογία, κλείνοντας με τον χειρότερο τρόπο το 2019.

Η ομάδα του Μεζούρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, ο Ριντ ήταν ο μοναδικός από τους Πειραιώτες που πάλεψε στο β μέρος, την ώρα που ο Βεζένκοφ ήταν προσπάθησε να είναι συμπαραστάτης του,σε ένα ματς πάντως που όποτε ήθελε η Μπαρτσελόνα ανέβαζε ταχύτητα και σκόραρε με τεράστια άνεση.

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το παιχνίδι βασίστηκε στην άμυνα στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Χίγκινς ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Πέσιτς, με τον Πρίντεζη να προσπαθεί μόνος του αρχικά για το 9-4 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Ο Σπανούλης πραγματοποίησε το 11-6, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να σταματήσει τον Μίροτιτς, ο οποίος με 5 σερί πόντους έκανε το 16-6.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να γυρίσουν την κατάσταση μέσω των αλλαγών τους, ο Ρούμπιτ και Τσέρι βοήθησαν σε αυτό το διάστημα και παρά το 20-8 του Μίροτιτς, μείωσαν στους 8 με το τέλος της περιόδου (20-12).

Ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα με την επιστροφή του στο ματς. Ο Ρούμπιτ αρχικά και ο Βεζένκοφ στη συνέχεια, ανάγκασαν σε τάιμ άουτ τον Πέσιτς. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από τον Ντέιβις, ο Παπανικολάου όμως μείωσε σε 22-19 με τρίποντο. Οι Ερυθρόλευκοι ρόλαραν σε άμυνα και επίθεση. Η συνύπαρξη των Μπόλντγουιν, Ρότσεστι, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Ρούμπιτ απέδιδε καρπούς, ειδικά με τον Μίροτιςτς στον πάγκο. Ο Παπανικολάου «εκτελούσε» από τα 6,75μ και με εξαιρετικό κάρφωμα έκανε το 29-32, με τον Ρούμπιτ να ακολουθεί για το +5 (29-34).

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε μία εξαιρετική εμφάνιση. Ο Βεζένκοφ συνέχισε για το 31-36, ο Ριντ πέτυχε το 34-38, όμως το τρίποντο και φάουλ του Κούριτς έφερε το ματς στα ίσα. Το 40-39 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τους Ερυθρόλευκους να πατούν πολύ καλά στο παρκέ και να είναι θετικοί, χωρις τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ρόστερ τους.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Χωρίς καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Τα 5 λαθη σε 3 λεπτά μιλούν από μόνα τους, με τον Μίροτιτς να κάνει πάρτι στην επίθεση, τον Τσέρι να μην μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση κα το ματς ξέφυγε στο 54-43 από το τρίποντο του Χάνγκα. Ο Κεζμούρα άργησε να πάρει τάιμ άουτ και να κόψει τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό το κατάφερε ο Πέσιτς. Τι έκανε; Δύο τεχνικές ποινές, αποβολή και ο Ολυμπιακός από το πουθενά έτρεξε ένα 4-0 σερί. Βέβαια για να μπορούσε να καταφέρει κάτι η ομάδα του Πειραια, θα έπρεπε να αποφύγει τα λάθη. Και αυτό δεν έγινε ούτε στιγμή.

Στο 9ο λάθος των Ερυθρόλευκων, σε συνδυασμό με δύο τρίποντα του Ντιλέινι έστειλαν το ματς στους 15 πόντους. Ο Μπόλντγουιν με τον Κόνιαρη προσπάθησαν να μειώνουν το παιχνίδι και με καλάθι στο τέλος της τρίτης περιόδου από τον πρώτο, οδηγήθηκε η αναμέτρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 69-58.

Οι γηπεδούχοι το πήγαν στον… αυτόματο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ντιλέινι με τον Κουριτς ήταν απτόητοι από την περιφέρεια και με τον Τσέρι και Πολ σε κακό βράδυ, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 20 πόντους. Τόσο άντεχε ο Ολυμπιακός. Ο Ριντ προσπάθησε να μειώσει και με δικές του ενέργειες  και ένα 6-0 του το ματς έφτασε στο 80-66. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, διατήρησαν την διαφορά μέχρι τέλους και οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το 2019 με ήττα, φτάνοντας στο 6-10 στην φετινή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024