Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επιχειρηματίες που αποχαιρετίσαμε το 2019

Οι επιχειρηματίες που αποχαιρετίσαμε το 2019

Το 2019 ήταν μια χρονιά στην οποία αποχαιρετίσαμε αγαπημένους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου

Το 2019 ήταν μια χρονιά στην οποία αποχαιρετίσαμε αγαπημένους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Μηνάς Εφραίμογλου

Ο επιχειρηματίας μικρασιατικής καταγωγής Μηνάς Δ. Εφραίμογλου πέθανε σε ηλικία σε ηλικία 93 ετών.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ ΑΕ.

Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα εκπαίδευσης γι αυτό άλλωστε υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Μάκης Ζουγανέλης

Μία από τις πλέον θρυλικές μορφές της Μυκόνου, ο Μάκης Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που δημιούργησε το θρυλικό κλαμπ Ρεμέτζο, από το οποίο πέρασαν πολλές και μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς showbiz έφυγε από τη ζωή.

O Μάκης Ζουγανέλης, δημιούργησε το Ρεμέτζο στο παλιό λιμάνι της χώρας της Μυκόνου το 1967 ένα στέκι το οποίο αποτελούσε για τις επόμενες δεκαετίες τον πιο δημοφιλή προορισμό διασκέδασης των επισκεπτών του νησιού των ανέμων.

Περικλής Παναγόπουλος

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του εφοπλιστή Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ο Περικλής Παναγόπουλος πέθανε έχοντας στο πλευρό του όπως επιθυμούσε τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Κωνσταντίνος Στεργίου

Σσε ηλικία 79 ετών έφυγε το Μάρτιο από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δ. Στεργίου, που μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Γιώργο δημιούργησαν την ομώνυμη εταιρία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου Στεργίου ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, μέρος που αγαπούσε και που επισκεπτόταν πολύ συχνά για να αποδράσει από την καθημερινότητα.

Φαίδων Στράτος

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Φαίδων Στράτος, μια εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, της οικογένειας που μεγαλούργησε με την Πειραϊκή Πατραϊκή.

Ο Φαίδων Στράτος ήταν πατέρας της Δανάης Στράτου, συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόνο από μια αγγελία σε καθημερινή εφημερίδα με την οποία γινόταν γνωστή η κηδεία του.

Ο Φαίδων Στράτος ήταν γιος του ιδρυτή της Πειραϊκής Πατραϊκής, Σταμούλη Στράτο (1891-1963) ο οποίος μαζί με τον Χριστόφορο Κατσάμπα έφτιαξαν αυτή τη βιομηχανία η οποία λειτούργησε μέχρι το 1996.

Άγγελος Ντάβος

Πέθανε ο Άγγελος Ντάβος, ο αυτοδημιούργητος ιδρυτής του ομίλου Bingo που δημιούργησε πάνω από 10 σήματα όπως η Serenata και η Chipita.

Ο Άγγελος – Ευάγγελος Ντάβος γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, το 4ο παιδί μιας οικογένειας με 8 παιδιά. Απόφοιτος δημοτικού αλλά με τεράστια δίψα για γνώση και προσωπική εξέλιξη, διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία, δούλεψε σε περίπτερο και με εφόδιο ελάχιστο δανεικό κεφάλαιο, ένα λαμπρό μυαλό, πολλή δημιουργικότητα και καθόλου φόβο, ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024