Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμείς και οι... φόροι το 2020

Εμείς και οι… φόροι το 2020

Μισθωτοί και συνταξιούχοι, από τον πρώτο μήνα του νέου έτους θα δουν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους που φθάνουν έως 15 ευρώ για όσους δεν έχουν παιδιά, 17 ευρώ για όσους έχουν δύο παιδιά και τα 27 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά

Nέα φορολογική κλίμακα με μειωμένους συντελεστές, αυξημένα αφορολόγητα όρια για μισθωτούς και συνταξιούχους με παιδιά, ηλεκτρονικές αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του πραγματικού εισοδήματος, πάγωμα του ΦΠΑ 24% στις μεταβιβάσεις ακινήτων, έκπτωση φόρου για ανακαίνιση κατοικιών, αλλά και αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και πρώτο ψαλίδι στην εισφορά αλληλεγγύης συνθέτουν το νέο φορολογικό σκηνικό που διαμορφώνεται το 2020.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι, από τον πρώτο μήνα του νέου έτους θα δουν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους που φθάνουν έως 15 ευρώ για όσους δεν έχουν παιδιά, 17 ευρώ για όσους έχουν δύο παιδιά και 27 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά.

Από την Πρωτοχρονιά σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ριχτούν στο κυνήγι των αποδείξεων. Το νέο καθεστώς για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές απαιτεί από τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και όσους αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα να εξοφλούν με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών αξίας ίσης με το 30% του συνολικού ετήσιου πραγματικού εισοδήματός τους. Σε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσοστού, θα επιβάλλεται ποινή φόρου με συντελεστή 22% στο ακάλυπτο ποσό.

  • Τι θα δώσει νέα ώθηση στην αγορά ακινήτων
  • Ποιοι φόροι θα καταργηθούν
  • Τι προβλέπει η νέα φορολογική κλίμακα
  • Πότε έρχονται αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024