Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του, την οποία υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Μετά από τη συνάντηση του Αμερικανού ηθοποιού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δράση ανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σχετική εμπεριστατωμένη εισήγηση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατόπιν αυτών ο Προκόπης Παυλόπουλος με την υπογραφή του επικύρωσε την τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ.

Χριστιανός ορθόδοξος με φιλανθρωπική δράση

Ο Τομ Χανκς είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό, Ρίτα Γουίλσον, χάρη στην οποία γνώρισε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την οποία και ασπάστηκε. Είναι γνωστό ότι διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αντίπαρο, την οποία επισκέπτεται συχνά για διακοπές τα καλοκαίρια. Λιγότερο γνωστή είναι η φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, μεταξύ των οποίων η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr