Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ για τον αγωγό East Med

Συνάντηση Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ για τον αγωγό East Med

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed

Mε τον πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani συναντάται αυτή την ώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμφωνία για τον αγωγό EastMed, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, ,μιλώντας χθες, για την υπογραφή των διακρατικών συμφωνιών για τον αγωγό East Med, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κύπριο ομόλογό του ο υπουργός εξωτερικών υπογράμμισε, Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για «αντίδραση σε κάποιον άλλον».

«Είναι η προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών των χωρών μας, να βελτιώσουμε τις οικονομίες μας, να δώσουμε λύσεις και o East Med είναι μια μεγάλη ενεργειακή ενίσχυση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που πάντα λέω, τις πρωτοβουλίες μας δεν τις βλέπουμε σαν πρωτοβουλίες που απευθύνονται εναντίον κάποιου άλλου. Τις βλέπουμε σαν θετικά βήματα και προσκαλούμε τον οποιονδήποτε να συμμετάσχει εφόσον συμφωνεί με το ευρύτερο πλαίσιο».

Εξελίξεις και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ

Η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, έφερε εξελίξεις και σε ένα ακόμα θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε ότι στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται να συναντηθούν κλιμάκια διπλωματών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και την Αίγυπτο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 30 Δεκεμβρίου, υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες με συναδέλφους τους από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024