Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Πωλείται και χερσόνησος μαζί με τέσσερα νησιά

Τουρκία : Πωλείται και χερσόνησος μαζί με τέσσερα νησιά

Τέσσερα νησιά και χερσόνησος συνολικής αξίας 457 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (76.16 εκατομμυρίων ευρώ) βγήκαν στο σφυρί στην Τουρκία.

Τέσσερα νησιά και χερσόνησος συνολικής αξίας 457 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (76.16 εκατομμυρίων ευρώ) βγήκαν προς πώληση στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε μέσω διαφήμισης στο Διαδίκτυο.

Με τουριστικές εγκαταστάσεις

Στα προς πώληση νησιά και τη χερσόνησο υπάρχουν ήδη έτοιμες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, το οποίο αναφέρει ότι τα τρία από τα τέσσερα νησιά βρίσκονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο και το τέταρτο νησί είναι μικρό στη λίμνη Ουλουαμπάτ στη Μπούρσα (Προύσα).

Για τα νησιά, προστίθεται, υπάρχουν προτάσεις από τη Ρωσία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Ντουμπάι και τουρκόφωνες δημοκρατίες ενώ επενδυτές υπήρξαν και από την Τουρκία.

Οι πωλήσεις

Σύμφωνα με την είδηση, οι προτάσεις για τα νησιά δεν έφτασαν το ποσό που ζητούνταν και δεν πραγματοποιήθηκαν οι πωλήσεις ενώ για τη χερσόνησο που βρίσκεται στην περιοχή της Μούγλα, στη νότια Τουρκία – εκεί σχεδιάζεται κέντρο φροντίδας και αποκατάστασης ηλικιωμένων – δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Το μικρότερο νησί, εκείνο στη λίμνη Ουλουαμπάτ, ανήκει και τώρα σε ιδιώτη, τον Νεντίμ Μπουλούτ, με την οικογένεια να το κατέχει εδώ και 82 χρόνια. Ωστόσο, το ποσό που ορίστηκε για την πώληση (17 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, 5,6 εκατομμύρια ευρώ) δεν προσφέρθηκε από κανέναν.

Και τέσσερα χωριά…

Το μεγαλύτερο νησί, το «Καρατζιά» βρίσκεται στη Μαρμαρίδα, έχει έκταση 381 χιλιάδες τ.μ. και ορίσθηκε στα 145 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (24,16 εκατομμύρια ευρώ).

Στο νησί αυτό υπάρχουν 4 μικρά χωριά και τουριστικές εγκαταστάσεις. Τα άλλα δύο νησιά είναι το Τσιτσέκ (Λουλούδι), στην επαρχία Αϊβαλίκ του νομού Μπαλίκεσιρ, και κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασό).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024