
Ερχονται καταιγίδες, χιόνια και μποφόρ τη Δευτέρα
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανώς κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται, την Κυριακή, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στην Ηπειρο.
Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h.
Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τη Δευτέρα
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανώς κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στις θάλασσες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
- Κολομβία: Η EMC ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με 21 νεκρούς, κάνοντας λόγο για «λάθος»
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
