Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυλάκιση ενός έτους για τη Βίκυ Σταμάτη

Φυλάκιση ενός έτους για τη Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για την απόδρασή της

Φυλάκιση ενός έτους (τη μέγιστη προβλεπόμενη), μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στην Βίκυ Σταμάτη η οποία κρίθηκε ένοχη  για την απόδρασή της από το Δρομοκαίτειο τον Απρίλιο του 2015.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε ένοχη και την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της  και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Αντίθετα με τη δικαστική απόφαση έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο εξωτερικών φρουρών που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που  σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».

«Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα»,  τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024