Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία : To VMRO βάζει φρένο στη μετονομασία του στρατού

Βόρεια Μακεδονία : To VMRO βάζει φρένο στη μετονομασία του στρατού

Φρένο στην μετονομασία του στρατού των Σκοπίων επιχειρεί να βάλει η αντιπολίτευση στη Βόρεια Μακεδονία

Φρένο στην μετονομασία του στρατού των Σκοπίων επιχειρεί να βάλει η αντιπολίτευση στη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, το VMRO-DPMNE προσπαθεί να εμποδίσει την έγκριση του νόμου για την προστασία, ο οποίος πρέπει να περάσει με τα δύο τρίτα των βουλευτών στη Συνέλευση της Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο σχετίζεται έντονα με τη διαδικασία οριστικοποίησης της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η μακεδονική αντιπολίτευση, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA, επιμένει να μην αλλάξει το όνομα του «Στρατού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ARM)», το οποίο σύμφωνα με τη νέα ονομασία θα πρέπει να είναι ο «Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (ARMV)». Πρόκειται για μια αλλαγή που απορρέει από την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει ήδη ενσωματωθεί στο Σύνταγμα.

«Θα αποδεχθούμε οτιδήποτε συμβαδίζει με την εναρμόνιση των διαδικασιών του ΝΑΤΟ. Διαφωνούμε με το άρθρο που προβλέπει την αλλαγή του ονόματος του ARM, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητο και δεν έχει προθεσμία για την εφαρμογή του. Αυτό είναι ακόμα ένα τεστ για το SDSM για να δούμε αν θέλουν απλώς να αλλάξουν το όνομα του ARM» δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας VMRO-DPMNE, Nikola Micevski.

Ωστόσο, το SDSM του πρωθυπουργού, Zoran Zaev επιμένει ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την ευρωατλαντική πορεία της χώρας και αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ.

«Η στάση του VMRO-DPMNE αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ψευδή δυϊσμό και τον πατριωτισμό που έπεσε αυτό το κόμμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του SDSM Hari Lokvenec.

Οι προσδοκίες της κυβερνώσας πλειοψηφίας είναι ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί με συναίνεση και, ως εκ τούτου, κάλεσε την αντιπολίτευση να ψηφίσει για το νόμο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο κοινοβούλιο για διαβούλευση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024