Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στόχευσε και «έπληξε» την Τρίτη «ένοπλο» Παλαιστίνιο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας, το οποίο χωρίζει το ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Ενοπλος τρομοκράτης»

Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει εάν ο Παλαιστίνιος είναι νεκρός. Το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα δεν σχολίασε την πληροφορία αμέσως.

«Πριν λίγο καιρό, στρατιώτες εντόπισαν ένοπλο τρομοκράτη που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων τον στόχευσε και τον έπληξε», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, ένα από τα μαύρα πρόβατα του Ισραήλ, ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Το εβραϊκό κράτος θεωρεί το κίνημα αυτό υπεύθυνο για όλες τις επιθέσεις που εξαπολύονται από τον θύλακα, ακόμη κι αν ο ισραηλινός στρατός πλήττει εκεί και άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα.

Συγκρούσεις

Στις 12 Νοεμβρίου, ο στρατός σκότωσε σε επιχείρηση στη Γάζα ανώτατο διοικητή της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Σε αντίποινα, αυτό το παλαιστινιακό κίνημα έριξε περίπου 450 ρουκέτες μέσα σε δύο ημέρες στο Ισραήλ, πολλές από τις οποίες αναχαιτίστηκαν και ο στρατός απάντησε χτυπώντας στόχους του Ισλαμικού Τζιχάντ στον θύλακα.

Το Ισραήλ διεξήγαγε από το 2008 τρεις πολέμους εναντίον της Χαμάς και ένοπλων συμμαχικών της οργανώσεων στη Γάζα, θύλακα δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων που δοκιμάζονται από τις συγκρούσεις, τη φτώχεια και τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο