Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Μαδρίτη ρίχνει αυλαία. Τη σκυτάλη από τους πολιτικούς, παραλαμβάνουν ακτιβιστές και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων που απαιτούν δράση εδώ και τώρα

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στη Μαδρίτη ρίχνει αυλαία. Τη σκυτάλη από τους πολιτικούς, παραλαμβάνουν ακτιβιστές και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων που απαιτούν δράση εδώ και τώρα.

Φυλές αυτοχθόνων από τον Αμαζόνιο ενώνουν τη φωνή τους με τη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Στόχος τους να διασφαλίσουν ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της δράσης.

Στα ευχολόγια και τις γενικόλογες δεσμεύσεις των ηγετών, οι ακτιβιστές για το κλίμα απαντούν με συνθήματα, διαδηλώσεις και γυμνές διαμαρτυρίες.

«Το 2019 έχει σχεδόν τελειώσει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το 2020 θα είναι η χρονιά της δράσης», δήλωσε η πρωταγωνίστρια των ημερών Γκρέτα Τούνμπεργκ, ενώ στο πλευρό της στάθηκε και η Μισέλ Ομπάμα.

Η Διεθνής Διάσκεψη της Μαδρίτης κατεβάζει αυλαία μετά από δύο εβδομάδες. Οι επιστήμονες που πήραν το λόγο υπενθύμισαν ότι οι συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη είναι καταστροφικές και ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr