Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saudi Aramco : Νέος παίκτης «σβήνει» την Apple

Saudi Aramco : Νέος παίκτης «σβήνει» την Apple

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Saudi Aramco εκτοξεύθηκε κατά 10% στο ντεμπούτο της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Ένα απίστευτο ρεκόρ κατέγραψε μια πετρελαϊκή εταιρεία, με τη χρηματιστηριακή της αξία να προσεγγίζει τα 2 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, η τιμή των μετοχών οδηγεί την εταιρεία σε αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων, στηρίζοντας τον αρχικό  στόχο του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Saudi Aramco εκτοξεύθηκε κατά 10% στο ντεμπούτο της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Η επίδοση της μετοχής παγιώνει τον πετρελαϊκό κολοσσό στην πρώτη θέση της λίστας με τις εισηγμένες εταιρείες βάσει χρηματιστηριακής αξίας, μπροστά από την Apple.

Πλέον, η Saudi Aramco είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη αφήνοντας πίσω σε μεγάλη απόσταση την Apple, της οποία η αξία κυμαίνεται στα 1,2 τρισ. δολάρια.

Μετά από τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο, η Saudi Aramco αύξησε την αξία της κατά περίπου 300 δισ. δολάρια, αφού είχε ήδη κάνει μία δημόσια εγγραφή – ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη Samba Capital, που διαχειρίστηκε τη δημόσια εγγραφή, το 97% των μη-θεσμικών επενδυτών που αγόρασαν μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας είναι από τη Σαουδική Αραβία, ενώ σε ό,τι αφορά στους θεσμικούς επενδυτές, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 75%.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024