Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Η διεθνής κοινότητα απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης

Μητσοτάκης : Η διεθνής κοινότητα απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης

Τις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας επιβεβαίωσαν στις κοινές τους δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλεξάντερ Βούτσις. Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε αλληλέγγυος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και άφησε αιχμές κατά της ΕΕ για το προσφυγικό

Ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο Aleksandar Vučić και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας.

Στις κοινές τους δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι «η ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της επίμονης παραβατικότητας δεν μπορεί να πρέπει να παρερμηνεύεται»

Υπογράμμισε μάλιστα πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει»

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα σε ότι αφορά τα θαλάσσια σύνορά της.

Η Σερβία ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσιτς άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης στο προσφυγικό και την έλλειψη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεχτήκαμε την πρόσκληση Ελλήνων φίλων για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα κάποιων παιδιών. Τώρα, αν θα το εκτιμήσουν στην Ευρώπη, είναι ένα ερώτημα που αφορά αυτούς. Εμείς το κάνουμε για τα παιδιά».

Σερβική υποστήριξη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των πολιτιστικών εκθεμάτων και ειδικότερα των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024