Σε μια κρίσιμη κίνηση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας προχώρησε σήμερα (10/12) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στη Μαδρίτη, με τον ισραηλινό ομόλογό του.

Οι δυο υπουργοί μίλησαν για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας για ενεργειακά θέματα, με επίκεντρο την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Για τη σημασία της συνάντησης αυτής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel o συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα», Χρήστος Κολώνας. Ο κ. Κολώνας υπενθύμισε προηγούμενες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητεί ευθέως τη διέλευση του αγωγού East Med και επιβάλει την τουρκική συναίνεση προκειμένου να περάσει ο αγωγός.

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, ο Έλληνας και ο Ισραηλινός υπουργός προχώρησαν σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική συνάντηση, στην οποία επιβεβαιώνουν τη στήριξη του έργου και επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους τόσο γι’ αυτό το έργο όσο και για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Από τη στιγμή που η Τουρκία θέλει τα κοιτάσματα του Ισραήλ να περνάνε από τα εδάφη της, το τελευταίο έχει πάψει οποιοδήποτε σχέδιο διέλευσης αγωγών και κοιτασμάτων από την Τουρκία και κοιτάει πλέον προς τη Δύση.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας