
Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό βρέφος 5 μηνών από μηνιγγίτιδα
Δεν είχε εξακριβωθεί μέχρι χτες ο τύπος της μηνιγγίτιδας, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β που δεν είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού
Στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας κατέληξε ένα βρέφος 5 μηνών από τη Λέσβο, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα.
Το βρέφος, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, διακομίστηκε το Σάββατο στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί ήδη επιβαρυμένο στην υγεία του.
Σύμφωνα με το stonisi.gr δεν είχε ταυτοποιηθεί ο τύπος του μηνιγγιτιδόκοκκου, αλλά γίνεται λόγος για τον τύπο Β, ο οποίος, ας σημειωθεί, είναι ο τύπος που δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
Μάλιστα παιδίατροι σημείωσαν στο «Ν» ότι πρόκειται για αρκετά ακριβό εμβόλιο, της τάξης των 103 ευρώ η έκαστη δόση.
Στο νοσοκομείο και το αδερφάκι του
Το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς σε κάθε περίπτωση έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί.
Αναστάτωση επικρατεί σε γονείς μετά την είδηση του «Ν» για το εν λόγω εμβόλιο, με τους παιδιάτρους καταρχήν να επισημαίνουν ότι οι βασικές «απλές» οδηγίες πρέπει να τηρούνται από όλους: τακτικό πλύσιμο χεριών, χεράκι μπροστά από το στόμα στον βήχα, ιδιαίτερη προσοχή στους κλειστούς χώρους και να απευθύνονται γονείς και κηδεμόνες αποκλειστικά σε ιατρούς για συμβουλές.
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τη συμμορία Chone Killers «ξένη τρομοκρατική οργάνωση»
- Βέλγιο – Σενεγάλη 3-2 παρ. (2-2 κ.δ): Πρόκριση στους «16» με επική ανατροπή (vids)
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά του Κιέβου και πολλών ακόμα πόλεων
- Επιστολή στον Τραμπ από ρεπουμπλικάνο βουλευτή κατά της πώλησης F35 στην Τουρκία
- Χαμός στο Σιάτλ: 2-2 το Βέλγιο με γκολ στο 86’ και στο 89’ (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Νεκρή στον βωμό του τυφλού μίσους


