Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Διδώ» δείχνει τα δόντια της στην Αττική – Σφοδρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας

Η «Διδώ» δείχνει τα δόντια της στην Αττική – Σφοδρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας

Άγρια κακοκαιρία σαρώνει την Αττική το βράδυ της Τρίτης με πολύ έντονη βροχόπτωση, ανέμους, κεραυνούς και καταιγίδες. Πόσο θα διαρκέσει; Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Τα δόντια της δείχνει η Διδώ, το νέο κύμα κακοκαιρίας, στην Αττική. Όσο πέφτει η νύχτα η βροχή δυναμώνει, με κεραυνούς και αστραπές να ανοίγουν στα δύο τον ουρανό της Αττικής.

Οι καταιγίδες είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, που η παρουσία της στην Αττική αναμένεται να παραταθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ενθαρρρυντικό δε είναι ότι τουλάχιστον μέχρι τις δέκα το βράδυ η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί πολλές κλήσεις κλήσεων για απεγκλωβισμούς και απάντληση υδάτων. Οι μόνες κλήσεις που είχαν καταγραφεί αφορούσαν απαντλήσεις υδάτων σε Άλιμο και Ηλιούπολη, καθώς και δύο πτώσεις δέντρων στις ίδιες περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

Κόλαση στους δρόμους

Από το πρωί η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος με την κατάσταση να γίνεται αφόρητη, όποτε η βροχή δυνάμωνε. Οι ταχύτητες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, ο δρόμος «γινόταν γυαλί», ιδιαίτερα στα σημεία που η άσφαλτος είναι παλιά, και τα νεύρα των οδηγών… τσατάλια.

Δείτε εδώ την εικόνα που παρουσιάζουν κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με την τροχαία.

Γύρω στις 21:00 η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους διεξαγόταν με δυσκολία. Δείτε εδώ ζωντανά την κίνηση στους δρόμους.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις βραδινές ώρες της Τρίτης το κύμα κακοκαιρίας «ΔΙΔΩ» δίνοντας σημαντικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες νερού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη στης Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Δείτε live πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Τα υψηλότερα επίπεδα βροχής

Στο μεταξύ, τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Αττική.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι οκτώ μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 16:00 το απόγευμα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024