Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία για μεροληπτική αντιμετώπιση προσφυγόπουλων στην Ακρόπολη

Καταγγελία για μεροληπτική αντιμετώπιση προσφυγόπουλων στην Ακρόπολη

«Τι είδους ονόματα είναι αυτά» καταγγέλλεται πως ανέφερε ταμίας - Το σχολείο περίμενε έξω από το μουσείο μέχρι να βρεθεί λύση στο «πρόβλημα»

Ένα κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από ταμία της Ακρόπολης έφερε στο φως της δημοσιότητας καταγγελία που υπέγραψαν διευθύντρια του σχολείου και οι διδάσκοντες σε αυτό.

Το περιστατικό συνέβη στις 12/11, κατά την επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ είχε προηγηθεί συμφωνία με εκπρόσωπο του μουσείου για συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και ήταν γνωστή η ιδιότητα του σχολείου, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωπη με την «κατάπληξη» της ταμία, η οποία διερωτήθηκε «τι είδους ονόματα είναι αυτά» κατά την προβλεπόμενη διαδικασία παράδοσης της εγκεκριμένης λίστας των επισκεπτών.

Φαίνεται μάλιστα πως η ταμίας έδωσε προτεραιότητα σε άλλο σχολείο που διέθετε αποκλειστικά Έλληνες μαθητές και καθυστέρησε επί μιάμιση ώρα την είσοδο του διαπολιτισμικού σχολείου, μιλώντας με αρμόδιους στο τηλέφωνο, χωρίς να βρίσκει λύση στο «πρόβλημα».

Αγενής συμπεριφορά

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ταμίας επέδειξε αγενής συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους του σχολείου κατά τη διάρκεια της «πιστοποίησης».

Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε έπειτα από παρέμβαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων. Ωστόσο λόγω της καθυστέρησης ο χρόνος παραμονής των μαθητών στον αρχαιολογικό χώρο μειώθηκε σημαντικά.

Όπως τονίζουν οι διδάσκοντες, που υπογράφουν την καταγγελία, η σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας που φέρει κάθε σχολείο της χώρας θέτει σε ισχύ τον ίδιο νόμο περί ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σημειώνουν πως η λύση δεν αποδείχθηκε δύσκολη, γεγονός που υποδεικνύει την έλλειψη βούλησης από την πλευρά μερίδας υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Μπορείτε εδώ και εδώ να δείτε την επιστολή.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024