Την κάλυψη των αναγκών που παρατηρούνται στα μουσικά σχολεία της χώρας ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως τόνισε μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή, θα διατεθούν 63.500 ωρών για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, για τα θέματα των μουσικών σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι φέτος έχουν γίνει 803 προσλήψεις για τα μουσικά σχολεία, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις περσινές προσλήψεις που ανήλθαν σε 472, για το σύνολο των μουσικών σχολείων.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα διατεθούν 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, που αντιστοιχούν σε 2.665 ώρες ανά εβδομάδα. Αυτές είναι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εμπειροτεχνών, ιδιωτών μουσικών, για τα μουσικά σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας.

Τέλος, πρόσθεσε ότι το υπουργείο προτίθεται, μέσα στον επόμενο χρόνο, να εξετάσει και άλλα ζητήματα των μουσικών σχολείων.

Λιακούλη: Δεν υπάρχει ισοτιμία μουσικών σχολείων με ωδεία

Είχε προηγηθεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Λιακούλη, η οποία επισήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις σε εφαρμογή της αναγνώρισης της ισοτιμίας των μουσικών σχολείων με τους τίτλους των ωδείων.

Επισήμανε εξάλλου, ότι δεν υπάρχουν κοινά σχολικά εγχειρίδια για τα θεωρητικά μουσικά σχολικά μαθήματα, γεγονός που αναγκάζει τους γονείς να αγοράσουν εκείνοι τα βιβλία.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να διενεργούνται μουσικοί αγώνες, ώστε να μπορούν οι μαθητές να διεκδικούν μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο