Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηβασιλείου : Η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας και δεν έχει φοβικά σύνδρομα

Χατζηβασιλείου : Η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας και δεν έχει φοβικά σύνδρομα

«Η Ελλάδα, χωρίς φοβικά σύνδρομα, παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, Τάσος Χατζηβασιλείου

«Η Ελλάδα, χωρίς φοβικά σύνδρομα, παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΜτΚ» και προσθέτει «και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει συμμάχους όπως τον Μακρόν, ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα απέναντι στον Ερντογάν».

Υποστηρίζει ότι η γειτονική χώρα παραβιάζει ασύστολα το διεθνές δίκαιο σημειώνοντας ότι «η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα, ως σταθερή δημοκρατική χώρα, είναι πάροχος ασφάλειας και πρωταγωνιστεί στα πολυμερή σχήματα στην Μεσόγειο».

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογραμμίζει ότι, παρά τις δυσκολίες, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοιχτοί. «Διαφορετικά ο κίνδυνος για αδιέξοδα είναι μεγάλος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ορθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» σημειώνει.

Οι Πρέσπες

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνει ότι είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει κάποια από τα μελανά σημεία της.

«Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός πρωτοστατεί στην καμπάνια για την ενίσχυση του brand της Μακεδονίας μας. Υποστηρίζουμε τους επαγγελματικούς φορείς, ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία ταυτότητα που θα ξεχωρίζει τα προϊόντα της μακεδονικής γης» υπογραμμίζει.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι «κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν ωραιοποιεί την συμφωνία» και συμπληρώνει «θυμίζουμε στα Σκόπια ότι η Ελλάδα κρατάει τα κλειδιά της ευρωπαϊκής τους πορείας. Είναι προς το συμφέρον τους να σεβαστούν τις αρχές της καλής γειτονίας και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024