Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ατάκα που την ρίχνει κατευθείαν στο κρεβάτι

Η ατάκα που την ρίχνει κατευθείαν στο κρεβάτι

Με μια ατάκα, ξεμπέρδεψες!

Με μια ατάκα, ξεμπέρδεψες!

Είναι υπέροχο να έχουμε ένα σύντροφο που μας χαρίζει συχνά κομπλιμέντα και που το κάνει με ειλικρίνεια. Αλλά αν μιλάμε για σεξ, μία είναι η κουβέντα που μπορεί να το μετατρέψει από μέτριο σε εξαιρετικό. Σύμφωνα με νέα έρευνα, όταν γνωρίζουμε ότι ο σύντροφός μας λατρεύει το σώμα μας, αυτό οδηγεί σε πιο καυτό και απολαυστικό σεξ. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Σεξ και Θεραπεία Γάμου, συγκεντρώθηκε σε 244 γυναίκες, ηλικίας 18-30 ετών, κάνοντάς τους ερωτήσεις για την αυτοεικόνα και την ερωτική ζωή τους. Όλες οι γυναίκες ήταν δεσμευμένες με ενεργή σεξουαλική ζωή μέσα στον τελευταίο μήνα.

Η φράση κλειδί

Τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν το κατά πόσο ταυτίζονται με θετικές φράσεις, όπως ‘νιώθω καλά με το σώμα μου’ ή ‘σέβομαι το σώμα μου’. Έπειτα, έπρεπε να απαντήσουν με βάση την οπτική του συντρόφου τους με δηλώσεις τύπου ‘ο σύντροφός μου νιώθει καλά με το σώμα μου’. Τέλος, μίλησαν αναλυτικά για τη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση που βίωναν.

Το συνολικό εύρημα;

Όσο περισσότερο μία γυναίκα ένιωθε ότι ο σύντροφός της εκτιμά το σώμα της, τόσο πιο ικανοποιητικό ήταν το σεξ και για τους δύο. Εκείνες που ένιωθαν υψηλά επίπεδα έλξης από το σύντροφό τους, είχαν και περισσότερους οργασμούς. Σημαντικό στοιχείο ήταν και το ότι η ικανοποίηση αυξανόταν και ανάλογα με την αυτοπεποίθηση της κάθε γυναίκας. Παρόλα αυτά, η εικόνα του συντρόφου συνέχισε να παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

Είναι προφανές ότι όλοι θέλουν να νιώθουν επιθυμητοί, αλλά οι ερευνητές θεωρούν ότι υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό. Πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους μάλλον σχετίζονται με την εμπιστοσύνη. Το σεξ μπορεί να μας κάνει τρομερά ευάλωτους, αλλά όταν ένας άνθρωπος μας κάνει να νιώθουμε καλά με το γυμνό μας σώμα, τότε απολαμβάνουμε περισσότερο και αυτό που κάνουμε μαζί του, παραμερίζοντας τα προβλήματα αυτοεικόνας και ανασφάλειας.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024