Θαρρείς πως κάποιοι αστυνομικοί που συμμετείχαν στα μέτρα καταστολής ενάντια σε όσους έδωσαν το παρών στην πορεία μνήμης για  τα 11 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου δεν είχαν έρθει αποφασισμένοι μόνο για να τηρήσουν κατά γράμμα το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω εξευτελίζοντας την αξιοπρέπεια ανθρώπων.

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη δείχνει πέντε με έξι αστυνομικούς να κρατούν έναν διαδηλωτή με μώλωπες στην πλάτη και να τον ξεγυμνώνουν.

Ένας εκ των αστυνομικών φαίνεται να τραβά τον διαδηλωτή από το εσώρουχο την ώρα που του σπρώχνει το κεφάλι προς τα κάτω.

Σε άλλες φωτογραφίες και βίντεο από τις πορείες της Παρασκευής, διακρίνονται διαδηλωτές να δέρνονται λυσσαλέα από μαινόμενους αστυνομικούς λες  και επρόκειτο για εγκληματίες.

Εικόνες ντροπής που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εικόνες που  πάνω απ΄ όλα εξευτελίζουν την ίδια την Αστυνομία, καθώς ένα κομμάτι της συνεχίζει να βλέπει τους κάθε λογής διαδηλωτές σαν εχθρούς, σαν το αντίπαλο στρατόπεδο το οποίο πρέπει να νικήσει.

Και όταν αυτή η «νίκη» επιτυγχάνεται εκτός «έδρας», στο λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων,  τότε γι΄ αυτά τα «μπουμπούκια» της Αστυνομίας η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία.

Η Αστυνομία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αντιμετωπίζει με λογικές «βεντέτας» διαδηλωτές οι οποίοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στα Εξάρχεια για να τιμήσουν με τον δικό τους  τρόπο τη μνήμη ενός 15χρονου παιδιού.

Ευτυχώς το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στέκεται απέναντι σε αποκρουστικές εικόνες αστυνομικής βίας, σαν και αυτή που απαθανάτισε η Τατιάνα Μπόλαρη και άλλοι φωτογράφοι .

Εικόνες  με αστυνομικούς σε ρόλο καουμπόηδων να κυνηγούν και να χτυπούν αδιακρίτως διαδηλωτές κάνοντας επίδειξη  δύναμης.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή περιμετρικά των Εξαρχείων όπου διαδραματίστηκαν τα θλιβερά γεγονότα, γνωρίζουν ποιοι αστυνομικοί ήταν εκεί.

Αν υπάρχει βούληση, είναι παιχνιδάκι η ταυτοποίησή τους ώστε να αποφανθούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.  αν  διαπράχθηκε από τους αστυνομικούς κάποιο σοβαρό αδίκημα ή αν απλά – όπως συνηθίζεται να λέγεται όταν θέλουμε να καλύψουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές – κάποιοι άνδρες που συμμετείχαν στα μέτρα ασφαλείας επέδειξαν για μία ακόμη φορά… υπερβάλλοντα ζήλο.

Γράψτε το σχόλιό σας