Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Μοναδικός στόχος της ακραίας καταστολής ο εκφοβισμός της νεολαίας

ΣΥΡΙΖΑ : Μοναδικός στόχος της ακραίας καταστολής ο εκφοβισμός της νεολαίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι οι οι πρακτικές του «αποτελούν συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του '50 και '60.» Διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση δικαιοσύνης ζητά το ΚΙΝΑΛ

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων αστυνομικής αυθαιρεσίας, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του δολοφονημένου από αστυνομικό Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θέμα που δικαίως έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει την κοινωνική καταγραυγή, με τις εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Πίσω από την ακραία καταστολή εναντίον των διαδηλωτών ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος της νεολαίας, προσθέτοντας ότι η «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας» και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «πρακτικές που αποτελούνσ υνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του ’50 και ’60».

«Οι εικόνες και τα γεγονότα που είδαμε όλοι μας στο διαδίκτυο πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της βίας» τονίζει από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.»

» Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας.»

» Παρά το δήθεν «σύγχρονο» προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του ’50 και ’60».

ΚΙΝΑΛ: Να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Ο ρόλος της ελληνικής αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες. Είναι προφανές, πως οι εικόνες και τα γεγονότα που είδαμε όλοι μας στο διαδίκτυο πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη.»

» Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της βίας» σχολιάζει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024