Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε χθες στην εκπομπή Brainstorming του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε τα εξής αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης από την Τουρκία και τη Λιβύη:

«Η Φώφη Γεννηματά είπε με σαφήνεια στη Βουλή ότι εκτός από ψυχραιμία χρειάζεται και αποφασιστικότητα. Να είμαστε σοβαροί. Ο κ. Ερντογάν κάνει μία στρατηγική εδώ και περίπου 2 χρόνια έντασης διαρκώς. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν βλέπουμε να αποκλιμακώνεται, ίσα ίσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να κλιμακώνεται είτε με άξονα το προσφυγικό-μεταναστευτικό τους καλοκαιρινούς μήνες είτε τώρα με τον τρόπο με τον οποίο έχει κινηθεί στη Λιβύη.

Αυτό πρέπει να μας βρει μονιασμένους, βρίσκει όλους τους Έλληνες από την ίδια μεριά της ιστορίας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει μια σύμπνοια και είναι θετικό το ότι υπάρχει.

Από εκεί και πέρα για εμάς υπάρχουν ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από τη συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, τα οποία δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Ακούμε για μια συζήτηση η οποία αφορά λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί μια συζήτηση αποσυμπίεσης από εδώ και μπρος.

Όλος ο κόσμος βάζει χάρτες στο τραπέζι και συζητά τι επιδιώκει να κάνει η Τουρκία. Και επειδή όλο το επόμενο χρονικό διάστημα βλέπουμε μια λογική συγκεκριμένη, ούτε στην Κύπρο όταν μπήκε η Τουρκία και έκανε πόλεμο και κατέκτησε το βόρειο κομμάτι το δίκαιο ήταν με το μέρος της.

Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι υπάρχει συμφωνία και αυτό δημιουργεί δεδομένο πρόβλημα, οφείλουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και εμείς βάζουμε διαρκώς στο τραπέζι τη συζήτηση περί συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακριβώς για να καθορίσουμε μια εθνική στρατηγική, ακριβώς για να ξέρουμε πώς πορευόμαστε όλα τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εκεί που πρέπει και έχουμε αργήσει.

Ο κ. Ερντογάν ξεδιπλώνει τη στρατηγική του, εμείς τι περιμένουμε; Είναι Παρασκευή σήμερα και η συζήτηση με τον κ. Ερντογάν έγινε την Τετάρτη. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί τι συζητήθηκε την Τετάρτη;»

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο