Επεισόδια σημειώνονται στα Εξάρχεια, την ώρα που εκατοντάδες κόσμου κατευθύνονταν στην πλατεία για το μνημόσυνο για τον δολοφονημένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων με στόχο να διαλύσουν τη συγκέντρωση μνήμης στην οδό Τζαβέλλα, το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μετά από μια ειρηνική πορεία, όπου δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο παρά την έντονη σε βαθμό πρόκλησης παρουσία της αστυνομίας, η καταστολή έφθασε σε τέτοιο βαθμό που να γίνουν τουλάχιστον 17 προσαγωγές.

Η ένταση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης και ρίψεις νερού με τις αύρες, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν τους δεκάδες συγκεντρωμένους που παραμένουν έως τώρα στην πλατεία.

 

Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν επίδειξη δύναμης με χρήση χημικών και ρίψεις νερού με την αύρα κατά των συγκεντρωμένων.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Τοσίτσα παρατάχθηκαν 3 αύρες και άλλες 2 στην Μπουμπουλίνας, κάτι πρωτοφανές και μάλιστα σε μια ημέρα που οι διαδηλωτές δεν προκάλεσαν επεισόδια.

Επιπλέον, έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές.

Απέναντι στις προκλήσεις της αστυνομίας, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες, ενώ ελάχιστες μολότοφ χρησιμοποιήθηκαν στην οδό Σολωμού.

Την ίδια ώρα, τα ΜΑΤ συνεχίζουν την εκτεταμένη χρήση χημικών στο ύψος Σολομού και Σουλτάνη, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Νωρίτερα άγνωστοι εκτόξευσαν δύο μολότοφ στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και τα ΜΑΤ απάντησαν άμεσα, κάνοντας ρίψη χημικών.

Εντονότατη είναι η παρουσία της αστυνομίας. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ακροβολιστεί σε Χαριλάου Τρικούπη, Μεσολογγίου, Μαυρομιχάλη και Σολομού.

Γράψτε το σχόλιο σας