Στην εκπομπή One Direct μίλησε η πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας εντατικής θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΕΘ και τις ελλείψεις σε κρεβάτια και προσωπικό.
Στην εκπομπή One Direct μίλησε η πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας εντατικής θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΕΘ και τις ελλείψεις σε κρεβάτια και προσωπικό.
Σύμφωνα με την κα. Κοτανίδου, ακόμα και αν παρθεί μια απόφαση σήμερα από το υπουργείο, το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό προκειμένου να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπστούν αποτελεσματικά τα κρούσματα γρίπης ή όποια άλλα επείγοντα περιστατικά θα προκύψουν.
Για τη στελέχωση των νοσοκομείων απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα τριών έως έξι μηνών για την εκπαίδευση των νοσηλευτών προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσουν μια μονάδα πολυδύναμη εντατικής θεραπείας.
Η ελληνική εταιρεία εντατικής θεραπείας έχει υποσχεθεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κάνοντας μια εντατική και γρήγορη προσπάθεια έτσι ώστε να κατορθώσουν να εξοικονομήσουν λίγα κρεβάτια για τις περιπτώσεις γρίπης. Παράλληλα, έχουν ενεργοποιήσει και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.