Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Yaris GR-4: Στην τελική ευθεία

Toyota Yaris GR-4: Στην τελική ευθεία

Η νέα, "πολιτική" έκδοση επιδόσεων του Yaris βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα είναι ισχυρότερη και ικανότερη από ποτέ ενώ θα κατασκευαστεί σε σημαντικά μεγαλύτερους αριθμούς από την προηγούμενη έκδοση με την υπογραφή της Gazoo Racing.

H ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο teaser video για την κορυφαία, αγωνιστική και τετρακίνητη πλέον, έκδοση της νέας γενιάς του Yaris με την υπογραφή της Gazoo Racing που, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αυστραλία, ανέβαλε την πρεμιέρα της για τις αρχές του 2020.

Για την ακρίβεια, η προγραμματισμένη πρεμιέρα ήταν να πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του ράλι Αυστραλίας το οποίο ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας λόγω των πρωτόγνωρων πυρκαγιών που ξεκίνησαν στην Νέα Νότια Ουαλία και εξακολουθούν να μαίνονται μέχρι σήμερα.

Ωστόσο πλέον το Yaris GR-4 βρίσκεται στην τελική ευθεία, δίνοντας λίγα ακόμα στοιχεία για το δεδομένα αγωνιστικό DNA του το οποίο αναλαμβάνει να συστήσει ο… επικεφαλής οδηγός δοκιμών της Toyota Gazoo Racing, Morizo Kinoishita ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο επικεφαλής του ομίλου Toyota, Akio Toyota, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, συμμετέχοντας ως οδηγός στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring το 2009.

Σε ό,τι αφορά το GR-4 αυτό που ξεχωρίζει είναι οι εξαιρετικά διογκωμένοι θόλοι οι οποίοι κρύβουν τα μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ δεν χρειάζεται ίσως να αναφερθεί καν ότι η συγκεκριμένη εκδοχή του Yaris, διαθέτει αναβαθμισμένα πλάισιο, ανάρτηση και κινητήρα όπως άλλωστε αφήνει να εννοηθεί ο χαρακτηριστικός εξαιρετικά βαθύς ήχος.

Σημαντικότερη ίσως από τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ, είναι η υπόσχεση του επικεφαλής της Gazoo Racing, Shigeki Tomoyama, ότι η νόμιμη για το δρόμο εκδοχή του αγωνιστικού μοντέλου του WRC θα κατασκευαστεί σε 25.000 αντίτυπα, αλλάζοντας τα δεδομένα σε σχέση με την εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση GRMN που αποτέλεσε την κορωνίδα της γκάμας της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024