Σε ηλικία μόλις 14 ετών η Ασουάκ απήχθη και πωλήθηκε ως δούλα σε τζιχανιστή, μέλος του ISIS, ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά και την έκανε σκλάβα του σεξ.

Μιλώντας στο ιρακινό δίκτυο Al-Iraqiya, η κοπέλα περιγράφει τα όσα έζησε ως αιχμάλωτη στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, μετά την απαγωγή της, όταν εκείνη και η οικογένειά της μεταφέρθηκαν στη Συρία.

«Ανησυχούσαμε γιατί δεν ξέραμε αν θα μας σκοτώσουν ή όχι. Ωστόσο, νιώθαμε καλά που ήμασταν όλοι μαζί, λέγαμε ότι θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε μαζί. Όμως, μετά μας χώρισαν» σημειώνει η ίδια.

Όπως περιγράφει, στη συνέχεια, όλες οι γυναίκες Γιαζίντι, περίπου 300-400, ηλικίας 9 ετών και άνω, μεταφέρθηκαν στη Μοσούλη στο Ιράκ. Εκεί, παρέμειναν για τρεις ημέρες και χρησιμοποιήθηκαν ως «δώρα» ή πωλήθηκαν φθηνά και όσες έμειναν, στάλθηκαν στη Συρία.

Η ανατριχιαστική στιγμή

Η Ασουά περιέγραψε και την κακοποίησή της από τον Humam: «Νόμιζα ότι δεν θα με βιάσει επειδή ήμουν μόλις 14. Ωστόσο, με έδεσε με σιδερένιες χειροπέδες και με βίαζε».

Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά σε τηλεοπτικό σόου, εκείνος ως κρατούμενος πια κι εκείνη στην ηλικία των 20 ετών, προσπαθώντας ακόμη να κλείσει τις πληγές της.

Εκείνος δεν την κοιτούσε καν, ενώ εκείνη του φώναζε, λέγοντάς του: «Ήμουν μόλις 14 ετών όταν με βίαζες. Κοίταξέ με. Έχεις αισθήματα; Έχεις τιμή; Ήμουν 14 ετών, όσο η κόρη σου, ο γιος σου ή η αδερφή σου. Μου κατέστρεψες τη ζωή. Μου έκλεψες όλα μου τα όνειρα».

Με αυτά τα λόγια, η κοπέλα λιποθυμάει μπροστά στον άνδρα που της σημάδεψε τη ζωή.

Γράψτε το σχόλιό σας