Την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας αλλά και το πώς πρέπει να αντιδράσει η χώρα μας σχολιάζει στο κεντρικό δελτίο του One Channel, ο διευθυντής στην εφημερίδα «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης.

«Η πεποίθηση των Τούρκων είναι ότι τα νησιά δεν έχουν οικονομική ζώνη, παρά μόνο τα έξι μίλια. Εκεί πάνω οικοδομούν τους χάρτες που δημοσιεύουν και οι οποίοι αφαιρούν από Κρήτη, Καστελόριζο και Κάρπαθο, να συμμετέχουν σε μια αυτόνομη οικονομική ζώνη. Κι αυτό συμβαίνει ώστε να αποκόψουν την Ελλάδας από την επαφή με Κύπρο και Αίγυπτο» σημειώνει ο δημοσιογράφος. Παρόλα αυτά, τονίζει πως σημασία έχει πως απαντά σε όλα αυτά η Ελλάδα.

«Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Η ορθή κατά τ’ άλλα επίκληση του διεθνούς δικαίου δεν αρκεί από μόνη της. Από τη στιγμή που η Τουρκία και ο Ερντογάν χτίζουν δικό τους δίκαιο, είναι φανερό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε πιο δυναμικά και ολοκληρωμένα απέναντι στην Τουρκία» λέει χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος επισημαίνει την ανάγκη «όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να χαράξουν μια στρατηγική. Υπάρχουν τα όργανα και τα εργαλεία για να συναντηθεί ο πολιτικός κόσμος. Να χαράξει μια πορεία και να την εφαρμόσει».

«Ο Ερντογάν παζαρεύεται και διαπραγματεύεται με τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη. Η Τουρκία έχει έναν ιδιαίτερο αναθεωρητισμό. Ζούμε γενικότερα σε μια τέτοια εποχή. Καλό είναι να μη φτάσουμε σε ακραίες εκρηκτικές, πολεμικές καταστάσεις. Τα ατυχήματα παραμονεύουν και οι εξελίξεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες» καταλήγει.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο