Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Σύλληψη πλοίου που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες

Λίβανος: Σύλληψη πλοίου που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες

Το πλοίο συνελήφθη το Σάββατο, στ' ανοιχτά της Τρίπολης, μεγάλης πόλης στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ακινητοποίησε ένα σκάφος που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον Λίβανο. Η χώρα συγκλονίζεται από τα μέσα Οκτωβρίου από πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων.

Το πλοίο συνελήφθη το Σάββατο, στ’ ανοιχτά της Τρίπολης, μεγάλης πόλης στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διακινητής, ένας Λιβανέζος που οδηγούσε το σκάφος, συνελήφθη και άλλοι πέντε άλλοι Λιβανέζοι επέβαιναν σε αυτό.

Ο αρχικός προορισμός του σκάφους δεν έγινε αμέσως γνωστός.

1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες

Μικρή χώρα της Μεσογείου, με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους, ο Λίβανος δηλώνει ότι φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

Όσοι επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα και να φτάσουν στην Ευρώπη προσπαθούν γενικά να περάσουν από την Τουρκία ή την Κύπρο, των οποίων οι ακτές απέχουν σχεδόν εκατό χιλιόμετρα από τον Λίβανο.

Τον Οκτώβριο, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εργαστεί μαζί με την Κύπρο ώστε να εμποδίζει τους μετανάστες να φθάνουν στις ακτές του νησιού της Μεσογείου.

Από τις 17 Οκτωβρίου, ο Λίβανος συγκλονίζεται από μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν έχει σχηματιστεί ακόμη το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024