Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aγρια κόντρα Τσακαλώτου – Μπίστη

Aγρια κόντρα Τσακαλώτου – Μπίστη

Aγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Μπίστη, στο πλαίσιο των διεργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στο ΣΕΦ.

Με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης και της εισηγητικής τοποθέτησης Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας. Στη σημερινή δεύτερη ημέρα εργασιών, όπως και χτες, υπήρξαν δεκάδες τοποθετήσεις στελεχών από το πρωί έως και αργά το μεσημέρι, οπότε και έκλεισε η διαδικασία με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα, που τέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες συζήτησης.

Aγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Μπίστη, στο πλαίσιο των διεργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ΣΕΦ. Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε μπροστά μας. Ως αριστερός είμαι 40 χρόνια και ως αριστερός θα πεθάνω. Ο Νίκος Μπίστης παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο είπε: «Και εγώ αριστερός 40 χρόνια είμαι αλλά δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να μας ξαναδώ κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι τρεις διαχωριστικές γραμμές είναι οι ανισότητες (σε φύλο, περιφερειακές ανισότητες και ανισότητες σε κοινωνικά αγαθά), η δεύτερη έχει να κάνει με μια διαφορετική πράσινη ανάπτυξη (πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τις εξορύξεις, είπε) και η τρίτη αφορά στα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ότι ακούει από «καλοθελητές» σε εφημερίδες και σε σάιτ «ότι εμείς πρέπει να πάμε προς το κέντρο, αυτές οι τρεις γραμμές είναι οι διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που μας λένε ότι να κάνουμε ένα καινούριο συστημικό κόμμα, δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται». «Από τη δεκαετία του 1990 ακούμε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς και αυτό είναι που οδήγησε στις μεγάλες ανισότητες και την έλλειψη ανάπτυξης και το φιλελεύθερο κέντρο να μετατοπίζεται από τις θέσεις που είχε για τα δικαιώματα». Τόνισε την αναγκαιότητα για κοινωνική γείωση, «χρειαζόμαστε αυτή τη γείωση να μπορεί να ανεβεί προς τα πάνω ακριβώς για να μη γίνουμε κόμμα-καρτέλ». Σημείωσε ότι έχουμε ένα εγχείρημα για την αριστερά της εποχής μας που θα πρέπει να παλεύει και στο πρόγραμμα και στην ιδεολογία και στα κινήματα, να φτιάξει ένα κόμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση του πολιτικού και κομματικού φαινομένου με καινούριες ιδέες, χωρίς να έχουμε φοβίες, να δοκιμάσουμε νέα πράγματα.

«Κι εγώ, όπως ο Ευκλείδης το ‘χω πάρει απόφαση ότι θα πεθάνω ως αριστερός, αλλά θέλω πριν να έρθει το μοιραίο, να προλάβω να δω τη δεύτερη κυβέρνηση της αριστεράς», τόνισε ο Νίκος Μπίστης ο οποίος πήρε τον λόγο στη συνέχεια.

Ο Νίκος Μπίστης ανέφερε ότι το κόμμα που συγκροτείται δεν απαιτεί ιδεολογική ενότητα, αλλά προγραμματική ενότητα.

Σημειώνεται επίσης ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» με την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων πρώην στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της εκείνου της περιόδου του Γιώργου Παπανδρέου, αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ  και του Ποταμιού.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου, πριν από την έναρξη των εργασιών της ΚΑΕ στο ΣΕΦ, σχετικά με τον τρόπο που αποφασίστηκε η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, αλλά και το «άνοιγμα» που έγινε από πλευράς Τσίπρα σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην Υπουργών και νυν Βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωση.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024