Σε χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον τριών μηνών τοποθετείται η επίσημη πρώτη του ισλαμικού τεμένους Αθηνών, γεγονός που συνεπάγεται συντεταγμένους ελέγχους στους ήδη υπάρχοντες χώρους λατρείας ανά την Αττική, αλλά και παύση λειτουργίας όσων δεν πληρούν τις θεσπισμένες από τα συναρμόδια υπουργεία προϋποθέσεις

Σε χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον τριών μηνών τοποθετείται η επίσημη πρώτη του ισλαμικού τεμένους Αθηνών, γεγονός που συνεπάγεται συντεταγμένους ελέγχους στους ήδη υπάρχοντες χώρους λατρείας ανά την Αττική, αλλά και παύση λειτουργίας όσων δεν πληρούν τις θεσπισμένες από τα συναρμόδια υπουργεία προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις μετεκλογικές αλλαγές, καθώς στη λειτουργία του ναού εμπλέκονται δύο υπουργεία (Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη), ο Δήμος Αθηναίων και το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο παραχώρησε την έκταση.

«Ολα εξαρτώνται από τους διαγωνισμούς (για προσωπικό ασφαλείας, καθαριότητας κ.ά.). Αν δεν έχουμε ενστάσεις, σε τρεις μήνες θα είναι τυπικά έτοιμο να υποδεχθεί τους πιστούς. Αν έχουμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι διάστημα θα απαιτηθεί μέχρις ότου διευθετηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα» λένε στα «ΝΕΑ», προσθέτοντας πως όλα θα γίνουν βάσει των τυπικών διαδικασιών.

– Ποιος είναι 49χρονος που προορίζεται για τη θέση του πρώτου ιμάμη στο τέμενος

– Τι θα συμβεί με τους 81 μουσουλμανικούς χώρους προσευχής που λειτουργούν σήμερα στην Αθήνα;

– Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας μουσουλμανικού κοιμητηρίου;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr