Το ΚΚΕ είναι γνωστό πως διακρίνεται για την επιμονή του. Δεν τα παρατάει εύκολα. Για παράδειγμα, το ζήτημα των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό του κέντρο στον Περισσό όχι μόνο δεν το έχει ξεχάσει αλλά το επαναφέρει με ερώτησή του στη Βουλή.

Τι ζητούν οι βουλευτές του Παφίλης, Γκιόκας και Συντυχάκης από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη;  Τι μέτρα θα πάρουν για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι.

Ο «Βηματοδότης» θυμίζει πως έχουν περάσει τρία χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων σε βάρος του ΚΚΕ και η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί. Γιατί, όπως λέει το ΚΚΕ, εκκρεμούν όπως φαίνεται ευρωπαϊκές εντολές έρευνας και αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα καταγγέλλει «βραδύτητα και κωλυσιεργία» των αρμόδιων αρχών, «τακτική υποβάθμισης» των καταγγελιών του σε «φάρσα», δείχνοντας στην ουσία προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης.

Ενδιαφέρον έχει ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ στην ερώτησή τους μιλούν για βελγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών που διαθέτει εγκαταστάσεις στην Ελλάδα χωρίς άδεια από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και επιμένει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη δικογραφία που, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, επιτρέπουν να εντοπιστούν οι υπαίτιοι έστω και σήμερα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση αυτή τη φορά από τους υπουργούς της ΝΔ.