Δίκη Energa : Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε Φλώρο και άλλους πέντε
Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή, γεγονός που σημαίνει πως θα παραμείνει ελεύθερος, καταδικάστηκε απο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Αρης Φλώρος της Energa.
Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή, γεγονός που σημαίνει πως θα παραμείνει ελεύθερος, καταδικάστηκε απο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Αρης Φλώρος της Energa.
Παράλληλα το δικαστήριο τον απάλλαξε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ.
Το γεγονός αυτό σημαίνει πως το δικαστήριο αναγνώρισε οφειλή της Energa , μόνο προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους, ύφους 72 εκατομμυρίων, η οποία έχει ήδη ικανοποιηθεί αφού έχουν κατατεθεί εξ αρχής 85 εκατομμύρια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα οποιαδήποτε (τυχόν) αξίωση οφειλής με τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ των εταιριών.
Οι ποινές
Το δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία καταδίκασε συνολικά 6 άτομα:
Για τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι οι ποινές κυμάνθηκαν από 1-2 έτη με τριετή αναστολή για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος . Τους αναγνωρίστηκαν από 1-2 ελαφρυντικά, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του σύννομου βίου.
Αθωώθηκαν επίσης 5 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Μηλιώνης (πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια) και ο Αχ. Φλώρος
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων