
Γαλλία : Ιατρός 98 ετών αρνείται να βγει στη σύνταξη
Ο γάλλος ιατρός είναι ακμαιότατος, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ δεν φοράει καν γυαλιά.
Ο Γάλλος ιατρός Κριστιάν Σενέ άρχισε να βλέπει τους πρώτους ασθενείς του, το μακρινό 1951, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.
Την εποχή εκείνη που ο ιατρός ξεκινούσε το επάγγελμα, η πενικιλίνη ήταν ό,τι πιο πρωτοποριακό είχε να παρουσιάσει η ιατρική επιστήμη.
Σήμερα, στα 98 του, ο Κριστιάν Σενέ εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς και να λειτουργεί το ιατρείο του, στα προάστια του Παρισιού, δύο φορές την εβδομάδα. Κάποιοι από αυτούς τον εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες.
Παλαιομοδίτικο το ιατρείο του
Ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Δεν φοράει καν γυαλιά όταν κάνει τις διαγνώσεις και δηλώνει ότι η συνταξιοδότηση είναι κάτι που δεν τον ελκύει καθόλου.
“Όταν ξεπεράσεις τα 60, σε βάζουν στην κατηγορία των ηλικιωμένων. Τη μια μέρα θα παίξεις χαρτιά, μετά μπίνγκο, μετά θα λύσεις σουντόκου… Με όλα αυτά αποβλακώνεσαι τελείως. Είμαι πολύ καλύτερα έτσι!”, είπε.
Ο Σενέ, που κατάγεται από την Ανζέρ στη δυτική Γαλλία, εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής πριν γίνει γιατρός.
Πήρε ειδικότητα ακτινολόγου αλλά τελικά τον κέρδισε η παθολογία.
Το ιατρείο του δεν έχει τίποτα που να παραπέμπει σε υψηλή τεχνολογία: έχει ένα φαξ, όχι όμως και ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο του. Λέει, όμως, ότι ενημερώνεται για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις αφού είναι συνδρομητής σε ιατρικές επιθεωρήσεις.
Ουρές στο ιατρείο του υπερήλικα ιατρού
Πολλοί από τους ασθενείς του λένε ότι δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού με γιατρό στο Σεβιγί -Λαρί, καθώς υπάρχουν μόνο τρεις γιατροί για πληθυσμό 19.000 κατοίκων.
Έτσι, στήνονται από νωρίς στην ουρά έξω από το ιατρείο του Σενέ ο οποίος ακολουθεί ένα διαφορετικό σύστημα: δέχεται τους 20 πρώτους που θα φτάσουν στην πόρτα του.
Στη Γαλλία “έχουμε γιατρούς, έχουμε ασθενείς, αλλά δεν είναι εύκολο να τους φέρουμε σε επαφή μεταξύ τους”, σχολίασε.
Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης των γιατρών στη Γαλλία είναι τα 67. Ο γιος του Σενέ, που ήταν επίσης γιατρός, τα έχει ήδη παρατήσει.
Όμως ο 98χρονος δεν σκοπεύει να σταματήσει σύντομα. “Αν κάθεσαι όλη την ημέρα και βλέπεις τηλεόραση πολύ γρήγορα το χάνεις, ο εγκέφαλός σου δεν αντέχει για πολύ”, κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα έχει καταιγίδες
- Από τις Σταυροφορίες στους Ναΐτες Ιππότες: Η συναρπαστική ιστορία πίσω από το Κάστρο Μποφόρ
- Χιούμορ: Πες μου τι αστεία κάνεις να σου πω τι τύπος είσαι
- Δικαστική νίκη για τη Meta στην Ευρώπη!
- ΠΟΥ: Πάνω από 860 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε χρόνο από μολυσμένα τρόφιμα
- How to Rob a Bank: Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Λιτς



