Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Στεργίου στο One Channel: Στο συνέδριο θα σηματοδοτηθεί η σύγχρονη φυσιογνωμία της ΝΔ

Γ. Στεργίου στο One Channel: Στο συνέδριο θα σηματοδοτηθεί η σύγχρονη φυσιογνωμία της ΝΔ

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται στην συνταγματική αναθεώρηση, στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ αλλά και στις σχέσεις κόμματος – κυβέρνησης. «Θα έπρεπε προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας να είχε δεχθεί την πρόκληση του κ. Μητσοτάκη, για μια αναθεώρηση πιο διευρυμένη.

Στην εκπομπή One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη μιλά ο Γιώργος Στεργίου.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται στην συνταγματική αναθεώρηση, στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ αλλά και στις σχέσεις κόμματος – κυβέρνησης. «Θα έπρεπε προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας να είχε δεχθεί την πρόκληση του κ. Μητσοτάκη, για μια αναθεώρηση πιο διευρυμένη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 16. Όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τις ψήφους του ΚΚΕ, απέτρεψαν να τεθεί προς αναθεώρηση το άρθρο. Παρόλα αυτά έγιναν σημαντικές αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική ασυλία. Οι αλλαγές σηματοδοτούν τη διαφορετική στάση του πολιτικού συστήματος σε υποθέσεις που το αφορούν. Και απαντά σε ένα διαρκές αίτημα των πολιτών, ώστε το πολιτικό σύστημα να έχει μια ποινική αντιμετώπιση, όπως των πολιτών» σημειώνει για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ακόμα, χαρακτηρίζει σημαντική και τη ρύθμιση που διευκολύνει την ψήφο των απόδημων. Για τα σενάρια των τελευταίων ημέρων ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προσφύγει σε διπλές εκλογές για να «κάψει» την απλή αναλογική απαντά ότι «εμείς έχουμε εντολή τετραετίας. Έχουμε τη διάθεση να την υλοποιήσουμε. Τα σενάρια μάλλον εξυπηρετούν όσους ψάχνουν να δημιουργήσουν στηρίγματα και συσπειρώσεις. Εμείς δεν τα χρειαζόμαστε».

Σχετικά με το επικείμενο 13ο συνέδριο της ΝΔ (29/11-01/12) και τους στόχους του, είναι ξεκάθαρος. «Μέσω του συνεδρίου μας επιθυμούμε να σηματοδοτηθεί η σύγχρονη φυσιογνωμία της ΝΔ. Γι’ αυτό και επιλέξαμε ως σύνθημά του συνεδρίου μας ‘’Το μέλλον αρχίζει τώρα’’. Πρώτον, γιατί πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας. Και εν συνεχεία γιατί θέλουμε να φέρουμε το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα. Ένα πρώτο απτό παράδειγμα αυτού είναι ο τρόπος που διαχειριστήκαμε την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Ήταν μια επέτειος που πραγματικά τίμησε το Πολυτεχνείο και δεν άνοιξε μύτη» λέει.

«Θέλουμε να σπάσουμε μια παράδοση που λέει ότι τα κόμματα που κερδίζουν τις εκλογές μπαίνουν στη ναφθαλίνη. Θέλουμε η οργανωμένη μας βάση να είναι πρωταγωνίστρια, αναδεικνύοντας θέματα του παρόντος και του μέλλοντος» συμπληρώνει. Για την σχέση κόμματος-κυβέρνησης επισημαίνει πως «η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η διακυβέρνηση του τόπου μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την φιλοσοφία και τις προτάσεις μας, τις οποίες εξαγγείλαμε προεκλογικά. Ήταν γνωστές οι θέσεις μας. Πρέπει να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας θέματα, βρισκόμενοι σε μια διαρκή ώσμωση με την κοινωνία».

Τέλος, με αφορμή την παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών υπογραμμίζει πως «δυστυχώς τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που καταγράφονται. Σήμερα η Αστυνομία ανακοίνωσε μια σημαντική πρωτοβουλία, την ίδρυση τμήματος για την ενδοοικογενειακή βία. Εμείς δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024