
Προσφυγικό : Προθεσμία 10 ημερών στις ΜΚΟ για να ενταχθούν στο μητρώο
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους στο ήδη υφιστάμενο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό
Nα καταθέσουν εντός δέκα ημερών την αίτησή τους στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους στο ήδη υφιστάμενο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), των οποίων πεδίο δράσης είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καλεί το υπουργείο Προστασία του Πολίτη όλες τις σχετικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Χαρτογράφηση όλων των ΜΚΟ
Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό προ δύο ημερών η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξεκινά χαρτογράφηση όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ενιαίο μητρώο με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι ΜΚΟ και να καταστεί ευχερέστερος ο έλεγχος τους.
Μέχρι σήμερα, το κάθε υπουργείο διαθέτει αρχείο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς ευθύνης του αλλά κεντρικό μητρώο δεν υπάρχει.
Επίσης η Αρχή «χαρτογραφεί» και θα προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για όλες τις μεγάλης αξίας αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αγοραστές αλλοδαπούς προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών που υποκρύπτονται από τις αγοραπωλησίες μεταξύ των οποίων, πρωτίστως, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
- Ο Δήμαρχος Χάλκης στις Βρυξέλλες και στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων
- Γαλλία: Πρόστιμο 22 εκατομμύρια ευρώ στη Shein για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή
- Πανελλαδικές 2026: Μαθητής στα Χανιά πιάστηκε με σκονάκι – Μηδενίστηκε το γραπτό του
- NBA Europe: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα υπερλίγκα τον Οκτώβριο του 2027
- Άνδρας στην Τουρκία έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου χωρίς να το καταλάβει
- Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν – Τα πάμε καλά με τον Χαμενεΐ, δεν αποκλείω να συναντηθούμε


