Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στην Ιθάκη : Αυτό είναι το 40χρονο θύμα από τη Βρετανία

Έγκλημα στην Ιθάκη : Αυτό είναι το 40χρονο θύμα από τη Βρετανία

Σύμφωνα με το BBC, θύμα είναι ο Iain Armstrong από το Norfolk και η οικογένεια του δήλωσε απολύτως συντετριμμένη στο βρετανικό δίκτυο

Το όνομα και τη φωτογραφία του 40χρονου Βρετανού στην Ιθάκη, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και στη συνέχεια πέθανε, αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος που ξυλοκόπησε τον Βρετανό θεωρούσε πως διατηρεί έχει σχέση με τη σύζυγό του. Η πλευρά του 54χρονου υποστηρίζει ότι δεν ήταν οι γροθιές του που προκάλεσαν τον θάνατο του 40χρονου, με το επιχείρημα ότι δίπλα του βρέθηκε ένα μπουκάλι κονιάκ.

Οπως ανέφεραν μάλιστα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το θύμα έπασχε από κίρρωση του ήπατος.

Ποιος είναι ο 40χρονος Βρετανός

Σύμφωνα με το BBC, θύμα είναι ο Iain Armstrong από το Norfolk και η οικογένεια του δήλωσε απολύτως συντετριμμένη στο βρετανικό δίκτυο.

Οπως δήλωσαν, «είχε ταξιδέψει στην Ιθάκη για να βοηθήσει μία καλή φίλη που βρισκόταν σε δυσκολία. Η καλοσύνη του οδήγησε στην επίθεση που του στοίχισε τη ζωή».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο BBC ότι ο 54χρονος επισκέφτηκε τον Armstrong στο ξενοδοχείο που έμενε, μία ημέρα πριν ο 40χρονος εντοπιστεί νεκρός.

Ο Armstrong είχε κάνει κράτηση για διαμονή δύο νυχτών, δήλωσε εκπρόσωπος του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, ο Armstrong εργαζόταν στη Βρετανία σε μία εταιρεία software.

Τι αποκαλύπτει η σύζυγος του 54χρονου

Η γυναίκα η οποία φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 40χρονο Βρετανό περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη υποστήριξε μιλώντας στους αστυνομικούς πως «με το θύμα γνωριστήκαμε στο εξωτερικό πριν από 16 χρόνια και είχαμε φιλικές σχέσεις. Εκείνος ήξερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζα τον τελευταίο καιρό και στεκόταν στο πλευρό μου. Η σχέση μας έγινε ερωτική το τελευταίο δεκαήμερο που ταξίδεψε από την Αγγλία για να με δει».

«Ήρθε στην Ιθάκη για έξι ημέρες και μετά πήγε στην Κεφαλλονιά. Επέστρεψε στο νησί στις 15 του μήνα γιατί τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι ο εν διαστάσει σύζυγός μου με παρακολουθούσε και μου επιτέθηκε στο σπίτι» πρόσθεσε.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού

Αναφερόμενη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού η 42χρονη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, φέρεται να είπε: «Όταν μπήκε μέσα, με έσπρωξε και άρπαξε το θύμα από το πουκάμισο. Τον σήκωσε από το κρεβάτι και του φώναζε “τι κάνεις με τη γυναίκα μου;”.

«Άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου έπεσε με την πρώτη κάτω και δεν ανταπέδωσε κανένα χτύπημα. Προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Εγώ φώναζα στον εν διαστάσει σύζυγό μου να σταματήσει. Εκείνος με έβρισε, με χαστούκισε και με έφτυσε. Μου είπε ότι θα μου πάρει την κόρη μου και δεν θα μου δώσει διαζύγιο. Μετά έφυγε…» υπογράμμισε.

«Επέμενε να γυρίσω σπίτι κι έφυγα…»

Στη συνέχεια, η ίδια υποστήριξε πως παρακίνησε το θύμα να πάει στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκε: «Μου είπε ότι είχε σπάσει η μύτη του, αλλά ήξερε τι έπρεπε να κάνει, αφού του είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Επέμενε να γυρίσω σπίτι κι έφυγα… Εκείνος μου τηλεφώνησε γύρω στις 17:00. Αφού μου είπε ότι αιφνιδιάστηκε από τα χτυπήματα του συζύγου μου γι’ αυτό και δεν αντέδρασε, αρνήθηκε πάλι να πάει στο νοσοκομείο».

Η 42χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι του έστειλε μηνύματα και επειδή εκείνος δεν απαντούσε, αποφάσισε να πάει στο ξενοδοχείο, μαζί με το παιδί της για να δει πώς είναι.

«Τον σκούντησα κι εκείνος αντέδρασε, αλλά δεν ξύπνησε…»

«Γύρω στις εννέα παρά έφτασα στο δωμάτιο και επικοινώνησα με την ιδιοκτήτρια για να μου ανοίξει την κλειδωμένη εξώπορτα. Άνοιξε και του δωματίου του. Όταν μπήκα μέσα τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Τον σκούντησα κι εκείνος αντέδρασε, αλλά δεν ξύπνησε. Δεν επέμεινα γιατί τον είδα ταλαιπωρημένο. Ανέπνεε, αλλά μύριζε αλκοόλ».

Την επόμενη ημέρα, ξαναπήγε στο ξενοδοχείο, όταν και διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος ήταν πλέον νεκρός: «Όταν μπήκα μέσα, νόμιζα ότι κοιμάται. Τον σκούντηξα και είδα ότι ήταν κρύος. Φώναξα στη ρεσεψιόν για βοήθεια και μετά από 20 λεπτά, ήρθε γιατρός που διαπίστωσε τον θάνατο του».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024