Στο ερώτημα εάν η Μόρια είναι καλύτερη από μια κλειστή δομή, απάντησε ότι όταν έχει πάνω από 10.000 και 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες «είναι χειρότερη και από φυλακή»

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη δημιουργία κλειστού τύπου Δομές για πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι οι εναλλακτικές λύσεις στα κλειστά κέντρα είναι ανοιχτές δομές σε όλη την ηπειρωτική χώρα «βεβαίως μέχρι έναν αριθμό που να μπορεί η χώρα να αντέξει».

Επίσης, είπε ότι χρειάζονται μέτρα κοινωνικά αλλά και συνολικότερες αλλαγές που αφορούν την κοινή δήλωση ΕΕ –Τουρκίας και τη Συνθήκη του Δουβλίνου.

«Βεβαίως, χρειάζεται μια ευρύτατη συναίνεση, μια ευρύτατη κοινωνική, βαθιά ανθρωπιστική αντιμετώπιση και από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συζήτηση με τις κοινωνίες», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Στο ερώτημα εάν η Μόρια είναι καλύτερη από μια κλειστή δομή, απάντησε ότι όταν έχει πάνω από 10.000 και 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες «είναι χειρότερη και από φυλακή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr