Χρηματιστήριο : Ήπιες πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 885,39 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,56%
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας καθυστερεί.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55 διαμορφώνεται στις 885,39 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,56%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,45 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,27%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+0,22%) και της Μυτιληναίος (+0,10%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-1,24%), της Εθνικής (-1,08%), της Viohalco (-1,08%) και της Τιτάν (-0,97%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+0,42%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,03%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,82%).
Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 26 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Παΐρης (+15,01%) και Fieratex (+4,03%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Mermeren (-3,75%) και Mevaco (-3,77%).
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442