Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οζερσάι : Αναγνωρίστηκαν τα άτομα που έκαψαν τη σημαία του ψευδοκράτους

Οζερσάι : Αναγνωρίστηκαν τα άτομα που έκαψαν τη σημαία του ψευδοκράτους

Τα άτομα που έκαψαν τη σημαία του ψευδοκράτους έχουν αναγνωριστεί, σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι.

Τα άτομα που έκαψαν τη σημαία του ψευδοκράτους έχουν αναγνωριστεί, σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι.

Εντολή λήψης μέτρων

Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα άτομα που έκαψαν τη σημαία του ψευδοκράτους έχουν αναγνωριστεί από την «αστυνομία» των κατεχομένων.

Οπως σημείωσε σε προσωπικό λογαριασμό του, δόθηκε εντολή στην ψευδοαστυνομία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στα οδοφράγματα.

Σκληρή αντίδραση της τουρκικής συνέλευσης για το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους από το ΕΛΑΜ ζητούν κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, υποστηρίζοντας ότι η πράξη ισοδυναμεί με κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Ζητούν τιμωρία τα τουρκικά κόμματα

Σε παρέμβασή του στη γενική συνέλευση της τουρκικής Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Οζλέμ Ζενγκίν δήλωσε ότι το θέμα της σημαίας είναι σημαντικό, προσθέτοντας ότι «το κάψιμο της σημαίας της ‘τδβκ’ ισοδυναμεί με κάψιμο της τουρκικής σημαίας».

«Ας συζητήσουμε όλοι μαζί τι να κάνουμε και εμείς είμαστε υπέρ να κάνουμε αυτό το βήμα μαζί» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ενγκίν Οζκότζ ανέφερε ότι «η διαμαρτυρία που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι δείχνοντας το θράσος τους με το κάψιμο της σημαίας έχει προκαλέσει πίκρα σε όλους τους βουλευτές».

«Να αντιδράσουμε σκληρά»

Ο τούρκος βουλευτής πρόσθεσε πως πρέπει η τουρκική εθνοσυνέλευση να αντιδράσει σκληρά. «Η τουρκική εθνοσυνέλευση δεν πρέπει να υποχωρήσει. Παρακαλώ να επιδείξετε την ευαισθησία σας σε αυτό το θέμα», τόνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Λεβέντ Μπουλμπούλ είπε ότι «δυστυχώς η ΕΕ στηρίζει την προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και την ντε φάκτο κατάσταση και επιδεικνύει εχθρική στάση προς την Τουρκία».

«Υπεύθυνες Κύπρος και Ελλάδα»

«Εμείς σε όλη αυτή τη διαδικασία, όποιο και να είναι το κόστος, θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων», συμπλήρωσε.

Ανακοίνωση για το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους από το ΕΛΑΜ είχε εκδώσει και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα γιατί με δηλώσεις τους, όπως υποστήριξε, «υποκινούν το μίσος εναντίον των Τουρκοκυπρίων».

Πηγή: philenews

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024