Ο Τέρι Ο’ Νιλ ήταν για πολλούς, ο φωτογράφος που περιέγραψε την κουλτούρα της δεκαετίας του 1960, όπως κανένας άλλος. Αλλά όχι μόνο.

Φωτογραφίζοντας διασημότητες και καταγράφοντας με μία κάμερα το σαρωτικό ρεύμα της εποχής του, ο Τέρι Ο’ Νιλ κατάφερε να τοποθετήσει το όνομά του στο πάνθεον των φωτογράφων, για όλους τους σωστούς λόγους.

Ζώντας 100 ζωές μέσα σε 81 χρόνια, αυτή η εμβληματική προσωπικότητα για την ιστορία της pop κουλτούρας και της μόδας, δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Ο σπουδαίος βρετανός φωτογράφος Τέρι Ο’ Νιλ, ο άνθρωπος που  αιχμαλώτισε μέσα από το φακό του το πνεύμα μιας ολόκληρης γενιά, την θεαματική άνοδο των Beatles και των Rolling Stones, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.

«Μπορείς να κοιτάς μια εικόνα για μία ολόκληρη εβδομάδα και να μην την σκεφτείς ποτέ ξανά. Μπορείς επίσης να κοιτάξεις  μια εικόνα για μόλις μια στιγμή και τη θυμάσαι για πάντα» έλεγε ο Χουάν Μιρό.

Και πράγματι ο Τέρι Ο’ Νιλ δημιουργούσε τέτοιες αξέχαστες εικόνες.

Ακολουθούν μερικές μόλις από τα χιλιάδες αξέχαστες φωτογραφίες των πιο διάσημων προσώπων στο χώρο του θεάματος, με την υπογραφή του Τέρι Ο’ Νιλ.

The Beatles

The Rolling Stones

Mick Jagger

Raquel Welch

Sharon Tate

David Bowie

Frank Sinatra

Roger Moore

Isabella Rossellini

Naomi Campbell

Kate Moss

Queen

Brigitte Bardot

Amy Winehouse

Boy George

Audrey Hepburn

Sean Connery

Faye Dunaway

Diana Ross

Sinead O’Connor

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr