
Φθιώτιδα : Λεηλάτησαν μνήματα σε δύο νεκροταφεία
Τα νεκροταφεία του Μαρτίνου και της Λάρυμνας αποτέλεσαν «στόχους» κυνηγών τυμβωρύχων...
Τα νεκροταφεία του Μαρτίνου και της Λάρυμνας αποτέλεσαν «στόχους» κυνηγών τυμβωρύχων, που στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χαλκό και άλλα μέταλλα δεν δίστασαν να λεηλατήσουν μνήματα.
Σοκαρισμένοι οι συγγενείς
Σοκαρισμένοι αντίκρισαν οι συγγενείς τα μνήματα δικών τους ανθρώπων, που είχαν λεηλατηθεί και έφεραν μεγάλης έκτασης φθορές.
Οι δράστες συγκεκριμένα έσπασαν τα μάρμαρα από τους τάφους προκειμένου να καταφέρουν να ξεκολλήσουν τους μπρούτζινους σταυρούς, τα κάδρα των φωτογραφιών και άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Στα κλοπιμαία τους συγκαταλέγονται ακόμα και δύο χάλκινες προτομές οικογενειακού τάφου.
Βαθιά το χέρι στην τσέπη
Οι ζημιές στα μνήματα είναι εκτεταμένες, με αποτέλεσμα οι συγγενείς να πρέπει να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» προκειμένου να τις αποκαταστήσουν.
Έρευνες διενεργούνται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των θρασύτατων δραστών.
- Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις – Πώς να διορθώσετε λάθη χωρίς πρόστιμο
- «ΣΥΡΙΖΑ bad bank»: Tο σχέδιο Πολάκη, Παππά, Δούρου για την ηγεσία – O Φάμελλος το πάει όσο αντέξει
- Μεξικό – Εκουαδόρ 2-0: Έκλεισαν θέση στους «16» του Μουντιάλ οι συνδιοργανωτές
- Κλινικές μελέτες: Η γνώση των ασθενών «κλειδί» για να προχωρήσει η έρευνα
- Συνταγή: Σαλάτα με μπρόκολο και ρεβίθια
- Νέα έρευνα Κοβέσι σε πρώην ευρωομάδα της άκρας δεξιάς για οικονομική υπεξαίρεση




