Τριπλή επίθεση σε γραφεία εταιρειών πραγματοποίησαν τα ξημερώματα τα μέλη του «Ρουβίκωνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πέντε το πρωί, περίπου 18-20 άτομα με μηχανάκια μετέβησαν στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια με μπογιά.
Πέταξαν πέτρες, μπούκαραν με βαριοπούλες
Εν συνεχεία τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν «ντου» με βαριοπούλες σε πολυεθνική εταιρία τσιμέντου στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Μετά τις επιθέσεις στα γραφεία των εταιρειών, ακολούθησε σχετική ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι η επίθεση σε εταιρίες παροχής ρεύματος έγινε με αφορμή «την ψήφιση έως τα μέσα Νοεμβρίου του νέου νομοσχεδίου που ξεκινάει το τελικό στάδιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ενέργειας στην Ελλάδα».
Όσο για την επίθεση στην εταιρία τσιμέντου, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως έγινε με αφορμή δύο εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν με διαφορά ενός μήνα στην τσιμεντοβιομηχανία.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).