Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας μαραθωνοδρόμος ετών... 69 στο One Channel

Ένας μαραθωνοδρόμος ετών… 69 στο One Channel

Ο κ. Παπαντώνης τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια στον Μαραθώνιο, ενώ φέτος, όπως εξηγεί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί. Παρόλα αυτά «κάθε πρωί πηγαίνω στο γήπεδο και τρέχω 1,5 χιλιόμετρο και κάνω όργανα. Δεν καπνίζω»

Ο Αντώνης Παπαντώνης εκτός από οινοποιός, είναι και μάχιμος αθλητής. Και συγκεκριμένα, μαραθωνοδρόμος. Παρά τα 69 του χρόνια, έτρεξε και τα… 42 χιλιόμετρα στον πρόσφατο Ιστορικό Μαραθώνιο των Αθηνών.

Τερμάτισε τελευταίος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πήρε μετάλλιο, αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους και κυρίως πέτυχε το στόχο του, για ακόμη μια χρονιά. Να τερματίσει στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο, μιλά στην εκπομπή One Line Weekend.

«Είναι ένα ολυμπιακό αγώνισμα. Μια εποποιία των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων του ανθρώπου. Ο αθλητής ξεκινά να τρέχει. Σιγά σιγά νιώθει ότι δεν μπορεί να τρέξει άλλο και επιστρατεύει τις ψυχικές του δυνάμεις για να αντέξει» σημειώνει.

Ο χρόνος που κατέγραψε ήταν οκτώ ώρες και πέντε λεπτά, ενώ όπως λέει «μετά το 25ο χιλιόμετρο χτύπησα το πόδι μου και είχα αφόρητους πόνους. Εκεί όμως λες μέσα σου ‘’λίγο ακόμα λίγο ακόμα’’. Κάποια στιγμή από την πολύ προσπάθεια χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Τα τελευταία 500 μέτρα μου φάνηκαν ατελείωτα».

Ο κ. Παπαντώνης τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια στον Μαραθώνιο, ενώ φέτος, όπως εξηγεί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί. Παρόλα αυτά «κάθε πρωί πηγαίνω στο γήπεδο και τρέχω 1,5 χιλιόμετρο και κάνω όργανα. Δεν καπνίζω».

«Ξεχνάω τα ζόρια και μου μένει η απόλαυση»

Περιγράφει τη στιγμή του τερματισμού του στον Μαραθώνιο με θαυμασμό.

«Είναι συγκλονιστική στιγμή. Εκεί καταλαβαίνεις πως έχει νικήσει. Έχεις επιβληθεί του εαυτού σου. Ο μαραθωνοδρόμος έχει σαν σύμμαχο αλλά και σαν εχθρό τον εαυτό του. Κάθε χρονιά λέω ότι δεν θα το ξανά κάνω. Αλλά κάθε χρονιά πάω. Ξεχνάω τα ζόρια και μου μένει η απόλαυση» καταλήγει.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024