Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
The Whale: Ένα κτίριο-φάλαινα στην καρδιά του Αρκτικού Κύκλου

The Whale: Ένα κτίριο-φάλαινα στην καρδιά του Αρκτικού Κύκλου

Στην καρδιά του αρκτικού κύκλου υψώνεται το «The Whale» ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πρότζεκτ, που φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τον τουρισμό στη Νορβηγία

Το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Dorte Mandrup επελέγη για τη δημιουργία του «The Whale», ενός προορισμού που φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τον τουρισμό στη βόρεια Νορβηγία.

Το κτίσμα θα οικοδομηθεί στην Andenes, μια τοποθεσία στο βορειότερο άκρο της Αndøya, ενός νησιού που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μέσα στον αρκτικό κύκλο, πολύ κοντά στην υποθαλάσσια κοιλάδα Bleiksdjupa, από την οποία περνούν οι φάλαινες όταν μεταναστεύουν, άρα είναι μοναδικός προορισμός για παρατήρηση φαλαινών (whalewatching).

Στην άκρη της ακτής, το κτίριο που σχεδίασε το γραφείο της Dorte Mandrup αναδύεται ως φάλαινα από το άγριο, εντυπωσιακό τοπίο.

View this post on Instagram

The Whale, Andenes, Andøya, intends to become one of Northern Norway’s major attractions, conceived by Copenhagen based architecture practice Dorte Mandrup (@dorte_mandrup), the concept hopes to attract both avid whale-watchers and architecture enthusiasts alike. Andenes is at the tip of Andøya, the northernmost island in the Vesterålen – Lofoten group of islands. At 69 degrees and 300km North, it is well above the Arctic circle, but despite the latitude the winters are relatively mild, and the sea never freezes. Due to this geographical benefit, Andenes is one of the best places in the world to spot whales, architectural and marine mammal varieties. #architecture #norway #thewhale #marinelife #whalewatching #explore #sculpture #archilovers

A post shared by WIRED magazine (UK edition) (@wireduk) on

Οι επισκέπτες προσκαλούνται να ανεβούν και βαδίσουν στην οροφή απ’ όπου μπορούν να θαυμάσουν ανεμπόδιστα τον ωκεανό, τα βουνά, τον ήλιο του μεσονυχτίου, το βόρειο Σέλας και τα μεγαλοπρεπή θαλάσσια θηλαστικά.

Στο εσωτερικό του, το κτίριο θα φιλοξενεί εκθεσιακούς χώρους, γραφεία, ένα καφέ και ένα κατάστημα, ενώ μεγάλα παράθυρα ανοίγουν προς το νερό.

Το αρχιτεκτονικό πρότζεκτ του δανέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου είναι «ποιητικό και χαμηλών τόνων και, ταυτόχρονα, ένα πολύ συναρπαστικό και ασυνήθιστο κτίριο» τόνισε ο Børre Berglund, διευθύνων σύμβουλος της Whale AS και επικεφαλής της επιτροπής για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

«Όχι μόνον θα δημιουργήσουμε ένα αρχιτεκτόνημα σε ακόμη ένα αξιοσημείωτο τοπίο, αλλά θα συμμετάσχουμε στην ενίσχυση της κατανόησης των φαλαινών και της προστασίας της θαλάσσιας ζωής» δήλωσε από την πλευρά της, στο Designboom, η Dorte Mandrup.

Το «The Whale» αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, το 2022.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024