Μία μαθήτρια της Γ’ Δημοτικού ξεμπροστιάζει το Ελληνικό Δημόσιο και κατακεραυνώνει την ελληνική γραφειοκρατία στηλιτεύοντας σε μία σχολική έκθεση ότι ενάμισι χρόνο μετά την υποχώρηση του οδοστρώματος στο υπαίθριο πάρκινγκ στην Καλλιθέα, απέναντι από τον σταθμό «Ταύρος» η μεγάλη τρύπα που είχε ανοίξει «είναι ακόμη εκεί».

Ήταν απόγευμα της 11ης Μαΐου 2018 όταν οι κάτοικοι κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του «Ταύρου» άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο που προερχόταν από το υπαίθριο πάρκινγκ απέναντι από τον ΗΣΑΠ.

H έκθεση της μαθήτριας

Όσοι είχαν βγει τότε στα μπαλκόνια τους ή περνούσαν από εκεί είχαν αντικρίσει έναν τεράστιο «κρατήρα». Το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και μία κολόνα φωτισμού. Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε έσπευσαν η Πυροσβεστική, η αστυνομία, ο Δήμος Καλλιθέας αλλά και το ΙΓΜΕ καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως η γη…άνοιξε λόγω διάβρωσης αφού από κάτω περνάει ο ποταμός Ιλισός.

Όλα αυτά τα παρακολούθησε εντυπωσιασμένη και η μικρή κάτοικος της περιοχής Αριάδνη Σαμαρτζή. Πριν από λίγες ημέρες η μαθήτρια έγραψε μία έκθεση στο σχολείο της για μία είδηση που της έκανε εντύπωση και περιέγραψε λεπτομερώς εκείνο το συμβάν.

Η τρύπα δίπλα στον ΗΣΑΠ

Αλλά ταυτόχρονα με αυθορμητισμό και ρεαλισμό μας επισημαίνει την ανεπάρκεια των αρμοδίων αρχών αφού ενάμισι χρόνο μετά δεν έχουν επιδιορθώσει το οδόστρωμα. «Μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα όταν βγαίνω από το μπαλκόνι μου βλέπω αυτή την τρύπα» καταλήγει στο γραπτό της.

Έως σήμερα η τρύπα δεν έχει κλείσει και βρίσκεται ακόμη μέσα η κολόνα φωτισμού.

Η έκθεσή της μαθήτριας βαθμολογήθηκε με «Μπράβο», ενώ αντίθετα ο βαθμός που παίρνουν οι υπεύθυνες υπηρεσίες σε ό,τι αφορά τον μίνι «κρατήρα» στο πάρκινγκ είναι κάτω από τη βάση…