Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσπασε την κατάρα ο Τσιτσιπάς!

Εσπασε την κατάρα ο Τσιτσιπάς!

Η έκτη φορά ήταν η… φαρμακερή για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Ελληνας τενίστας μετά από 5 σερί ήττες από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να κερδίσει τον Ρώσο με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και να μπει με το… δεξί στα ATP Finals.

Επιτέλους, τα κατάφερε! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από 5 σερί ήττες από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, έσπασε την κατάρα και πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Ρώσο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 [5], 6-4) του πιο φορμαρισμένου τενίστα στον κόσμο και μπήκε με το δεξί στα ATP Finals, που διεξάγονται στο Λονδίνο.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον 21χρονο τενίστα, που κυριάρχησε στο κορτ και κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ρώσο, Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Μια ιστορική νίκη για τον «Τσιτσιφάστ», καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατάφερε να πετύχει νίκη στα ATP Finals.

Μια νίκη, που του δίνει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ θα διεξαχθεί ο άλλος αγώνας του γκρουπ ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Ζβέρεφ.

Ο Ελληνας τενίστας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε μπρέικ πόιντ στο δεύτερο γκέιμ του αγώνα και πρώτο σέρβις γκέιμ του Ρώσου.

Ωστόσο, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να το σβήσει. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, χωρίς να απειληθούν.

Ετσι, το σετ οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ. Εκεί έγινε μια μεγάλη μάχη, με τον Στέφανο στο 5-5 να παίρνει δύο σερί πόντους και να κάνει το 7-5 και το 1-0 στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ ο Μεντβέντεφ προσπάθησε να αντιδράσει. Πίεσε, αλλά αυτός που είχε τα πρώτα μπρέικ πόιντς ήταν ο Τσιτσιπάς.

Στο 7ο γκέιμ ο Ρώσος έσβησε τις δύο ευκαιρίες που είχε ο Ελληνας πρωταθλητής και προηγήθηκε με 4-3. Στο επόμενο, όμως, σέρβις γκέιμ του Ντανιίλ Μεντβέντεφ ο Στέφανος στάθηκε πιο τυχερός.

Εκανε το μπρέικ, προηγήθηκε με 5-4 και πλέον όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο 21χρονος σηκώθηκε από την καρέκλα του, σέρβιρε σωστά και έκανε το 6-4 και το 2-0 στα σετ, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024