Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακή επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών στον Φλοίσβο

Εντυπωσιακή επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών στον Φλοίσβο

Από την δυνατή βοή των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αναστατώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι της Αττικής.

Από την δυνατή βοή των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αναστατώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι της Αττικής.

Για όσους δεν γνωρίζουν σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής είναι προγραμματισμένη η αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A TEXAN II «Δαίδαλος», στο Πάρκο του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

«ΖΕΥΣ» – Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team), όπως γράφει και η ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Ελιγμοί Επίδειξης

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat).

Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

  • Υψηλή Επίδειξη (High Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.
  • Μεσαία Επίδειξη (Low Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 2500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.
  • Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show): Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024